Zobacz pełną wersję : Górna grafika
Kto ma jakieś propozycje co do górnej grafiki.
Co się wg Was powinno na niej znaleźć?
Może zdjęcia trybun pełnych kibiców, opraw, a w środku wielki fuck i jakiś podpis gotykiem? ;) Nie widzę tu Wolaka...
ja też skłaniałbym się ku panoramie, dla mnie to najlepszy motyw na tego typu grafikę - jeżeli uda się zainstalować tego patcha i uzyskać układ drzewkowy, to myślałem również o jakimś elemencie drzewa, żeby to podkreślić
a swoją drogą to ma ktoś z Was dostęp do panoramy w dobrej rozdzielczości, do wykorzystania przy tworzeniu grafiki?
najlepiej zgłosić się do legia.com.pl albo LL - na bank mają coś w archiwach;
Ewentualnie może forumowy szal?
Choć panorama wydaje się lepszym pomysłem. Ewentualnie można dać też w tle fragment panoramy miasta nocą...
Kto ma jakieś propozycje co do górnej grafiki.
Co się wg Was powinno na niej znaleźć?
Chciałem powiedzieć, że to co się znajduje na górze teraz jest super.
Chciałem powiedzieć, że to co się znajduje na górze teraz jest super.
Popieram Pana Bolka (o piwach pamiętam...) w jego opinii.
Można ten obrazek ze stadionem wycentrować, a po bokach zmultiplikować kibiców, żeby w efekcie rozciągnąć go wszerz na szerokość strony. Taka jest moja koncepcja.
Z prawej strony częściowo byłby przysłonięty okienkiem informacyjnym forum (Witaj ....., Ostatnio zalogowany....), ale to chyba nie psułoby efektu?
Popieram Pana Bolka (o piwach pamiętam...) w jego opinii.
Można ten obrazek ze stadionem wycentrować, a po bokach zmultiplikować kibiców, żeby w efekcie rozciągnąć go wszerz na szerokość strony. Taka jest moja koncepcja.
Z prawej strony częściowo byłby przysłonięty okienkiem informacyjnym forum (Witaj ....., Ostatnio zalogowany....), ale to chyba nie psułoby efektu?
popracuję nad tym w wolnej chwili - zobaczymy co się da zrobić bo żeby go rozciągnąć trza pogrzebać w kodzie, ale do zrobienia
zrobione - jest teraz dużo szersze, ale na całość nie ma sensu bo jest tam to pole z info o zalogowaniu
zrobione - jest teraz dużo szersze, ale na całość nie ma sensu bo jest tam to pole z info o zalogowaniu
A nie można nałożyć tego na pasek nagłówkowy? Bo jest za szeroko...
jak teraz u Was wygląda górna grafika i czy zgodnie z sugestią Mike'a przeniesienie okienka logowania "piętro niżej" jest OK?
u mnie na firefox i IE wygląda ok
U mnie dalej za szeroko całość. Okienko logowania ma rozne odmiary w zależności czy wylogowany czy nie.
U mnie dalej za szeroko całość. Okienko logowania ma rozne odmiary w zależności czy wylogowany czy nie.
a wywal sobie ciasteczka i odśwież bo u nie jest ok i na firefox i na IE
fakt, że szerokość górniej grafiki ustawiona jest na 1190 px
Admin powyżej to byłem ja
a wywal sobie ciasteczka i odśwież bo u nie jest ok i na firefox i na IE
fakt, że szerokość górniej grafiki ustawiona jest na 1190 px
Admin powyżej to byłem ja
to jasne teraz, patrzylem na rozdzielczosci 1152...
to jasne teraz, patrzylem na rozdzielczosci 1152...
a jaki standard teraz obowiązuje? 1024 to chyba już za mało?
a to okienko do logowania widzisz już pod grafiką czy nadal w jednej linii?
edit: już wiem na czym to polega - do tej pory główna część forum automatycznie dopasowuje się do rozdzielczości każdego z użytkowników
spróbuję ustawić wszystko na sztywno na 980 px
wróciłem do poprzedniej wersji, czyli strona automatycznie dopasowująca się do rozdzielczości
zgodnie z sugestią Mike'a "szaliki" wrzuciłem jako tło na całą szerokość a tylko na środek wrzuciłem herb z napisem
w tym układzie niestety nie komponuje mi się motyw stadionu :(
może macie jakieś inne pomysły co do tła, ewentualnie tej grafiki na środku?
jak teraz u Was wygląda górna grafika i czy zgodnie z sugestią Mike'a przeniesienie okienka logowania "piętro niżej" jest OK?
u mnie na firefox i IE wygląda ok
Bardzo OK. I bez przesady z formą. Podoba się.
Edit 18:50: A teraz to już w ogóle bajer :D
Jak dla mnie super-bajer i nie ruszajcie już <plis, plis> ;)