PDA

Zobacz pełną wersję : Górna grafika

mardo
04-09-09, 12:16
Kto ma jakieś propozycje co do górnej grafiki.
Co się wg Was powinno na niej znaleźć?

vicio
06-09-09, 11:08
Może zdjęcia trybun pełnych kibiców, opraw, a w środku wielki fuck i jakiś podpis gotykiem? ;) Nie widzę tu Wolaka...

emer
07-09-09, 08:54
a może panorama?
pzdr!

mardo
07-09-09, 09:21
ja też skłaniałbym się ku panoramie, dla mnie to najlepszy motyw na tego typu grafikę - jeżeli uda się zainstalować tego patcha i uzyskać układ drzewkowy, to myślałem również o jakimś elemencie drzewa, żeby to podkreślić

a swoją drogą to ma ktoś z Was dostęp do panoramy w dobrej rozdzielczości, do wykorzystania przy tworzeniu grafiki?

emer
07-09-09, 11:08
najlepiej zgłosić się do legia.com.pl albo LL - na bank mają coś w archiwach;

Mermi
07-09-09, 15:51
Ewentualnie może forumowy szal?
Choć panorama wydaje się lepszym pomysłem. Ewentualnie można dać też w tle fragment panoramy miasta nocą...

Bolek
11-09-09, 14:23
Kto ma jakieś propozycje co do górnej grafiki.
Co się wg Was powinno na niej znaleźć?

Chciałem powiedzieć, że to co się znajduje na górze teraz jest super.

vicio
12-09-09, 11:31
Chciałem powiedzieć, że to co się znajduje na górze teraz jest super.

Popieram Pana Bolka (o piwach pamiętam...) w jego opinii.
Można ten obrazek ze stadionem wycentrować, a po bokach zmultiplikować kibiców, żeby w efekcie rozciągnąć go wszerz na szerokość strony. Taka jest moja koncepcja.

Z prawej strony częściowo byłby przysłonięty okienkiem informacyjnym forum (Witaj ....., Ostatnio zalogowany....), ale to chyba nie psułoby efektu?

mardo
12-09-09, 17:04
Popieram Pana Bolka (o piwach pamiętam...) w jego opinii.
Można ten obrazek ze stadionem wycentrować, a po bokach zmultiplikować kibiców, żeby w efekcie rozciągnąć go wszerz na szerokość strony. Taka jest moja koncepcja.

Z prawej strony częściowo byłby przysłonięty okienkiem informacyjnym forum (Witaj ....., Ostatnio zalogowany....), ale to chyba nie psułoby efektu?

popracuję nad tym w wolnej chwili - zobaczymy co się da zrobić bo żeby go rozciągnąć trza pogrzebać w kodzie, ale do zrobienia

mardo
12-09-09, 23:57
zrobione - jest teraz dużo szersze, ale na całość nie ma sensu bo jest tam to pole z info o zalogowaniu

nazgul
14-09-09, 09:54
zrobione - jest teraz dużo szersze, ale na całość nie ma sensu bo jest tam to pole z info o zalogowaniu

A nie można nałożyć tego na pasek nagłówkowy? Bo jest za szeroko...

Admin
15-09-09, 21:53
jak teraz u Was wygląda górna grafika i czy zgodnie z sugestią Mike'a przeniesienie okienka logowania "piętro niżej" jest OK?

u mnie na firefox i IE wygląda ok

Mike
15-09-09, 22:01
U mnie dalej za szeroko całość. Okienko logowania ma rozne odmiary w zależności czy wylogowany czy nie.

mardo
15-09-09, 22:07
U mnie dalej za szeroko całość. Okienko logowania ma rozne odmiary w zależności czy wylogowany czy nie.

a wywal sobie ciasteczka i odśwież bo u nie jest ok i na firefox i na IE

fakt, że szerokość górniej grafiki ustawiona jest na 1190 px

Admin powyżej to byłem ja

Mike
15-09-09, 22:10
a wywal sobie ciasteczka i odśwież bo u nie jest ok i na firefox i na IE

fakt, że szerokość górniej grafiki ustawiona jest na 1190 px

Admin powyżej to byłem ja

to jasne teraz, patrzylem na rozdzielczosci 1152...

Admin
15-09-09, 22:17
to jasne teraz, patrzylem na rozdzielczosci 1152...

a jaki standard teraz obowiązuje? 1024 to chyba już za mało?

a to okienko do logowania widzisz już pod grafiką czy nadal w jednej linii?

edit: już wiem na czym to polega - do tej pory główna część forum automatycznie dopasowuje się do rozdzielczości każdego z użytkowników

spróbuję ustawić wszystko na sztywno na 980 px

mardo
16-09-09, 00:48
wróciłem do poprzedniej wersji, czyli strona automatycznie dopasowująca się do rozdzielczości

zgodnie z sugestią Mike'a "szaliki" wrzuciłem jako tło na całą szerokość a tylko na środek wrzuciłem herb z napisem

w tym układzie niestety nie komponuje mi się motyw stadionu :(

może macie jakieś inne pomysły co do tła, ewentualnie tej grafiki na środku?

nazgul
16-09-09, 11:10
jak teraz u Was wygląda górna grafika i czy zgodnie z sugestią Mike'a przeniesienie okienka logowania "piętro niżej" jest OK?

u mnie na firefox i IE wygląda ok

Bardzo OK. I bez przesady z formą. Podoba się.

Edit 18:50: A teraz to już w ogóle bajer :D

vicio
17-09-09, 18:45
Jak dla mnie super-bajer i nie ruszajcie już <plis, plis> ;)