Zobacz pełną wersję : Premie za mistrza dla niezmotywowanych.
W ramach braku motywacji dla Rybusa i jemu podobnym Klub ustalil premie za Mistrza... 1 milion euro do podzialu.
Niech tylko któryś szczeknie ze motywacji nie maja.
Nie dodałeś równie ważnej informacji, że premia jest tylko i wyłącznie za 1 miejsce, a za 2 czy 3 miejsce dostaną okrągłe nic.
Nie dodałeś równie ważnej informacji, że premia jest tylko i wyłącznie za 1 miejsce, a za 2 czy 3 miejsce dostaną okrągłe nic.
chociaz jedno dobre.
w koncu widza ze 2 miejsce to porazka.
inna sprawa że w tym momencie sezonu moglby Miklas powiedziec ze i 5 mln dostana za mistrza... jak juz jest po jabkach.
Inna sprawa że samym Mistrzem nowego stadionu nie zapelni, ale to juz jego zmartwienie.
inna sprawa że w tym momencie sezonu moglby Miklas powiedziec ze i 5 mln dostana za mistrza... jak juz jest po jabkach.
Nie do końca si z Tobą zgodzę. Już kiedyś (2002) Miklas palnął sobie podobny tekst... a kopacze na złość wszystkim wygrali ligę i klub miał wielki problem z wypłatą tamtej premii.
A milionik na tylu (a właściwie to na ilu? 30? 40?) to co to jest? I tak ledwo na waciki starczy.
W ramach braku motywacji dla Rybusa i jemu podobnym Klub ustalil premie za Mistrza... 1 milion euro do podzialu.
Niech tylko któryś szczeknie ze motywacji nie maja.
Mógł to ogłosić przed 28 kolejką ligową, przy stracie np 8 pkt do Wisły. Wtedy mógłby walnąć bardziej bajeczną sumkę typu 100 mln Euro. W tym klubie zarządzanym przez nieudaczników wszystko musi być postawione na głowie. Ogłoszenie tej premii to kolejny przykład nieudacznictwa. Takie coś powinno zostać przekazane zespołowi przed sezonem, a nie w jego trakcie (jedną, dwie kolejki można by przeboleć). Ponadto, czy to jest taka olbrzymia premia, biorąc pod uwagę to, że dostają ją tylko za majstra, a za drugie i trzecie gołe pensje ?
Jak to się ma np do 2 mln PLN za mistrza i 1 mln za puchary ? Chyba porównywalne bonusy (biorąc pod uwagę, że bitym faworytem na mistrza jest Wisła). Naszym grajkom zapowiada się walko o pietruchę.
Ponadto, czy to jest taka olbrzymia premia, biorąc pod uwagę to, że dostają ją tylko za majstra, a za drugie i trzecie gołe pensje ?
Chwileczke, nigdzie nie jest powiedziane ze to jedyny system premiowania, z tego co pamiętam to nadal za wygrane mecze mają premie.
Chwileczke, nigdzie nie jest powiedziane ze to jedyny system premiowania, z tego co pamiętam to nadal za wygrane mecze mają premie.
Wyjściówki za udział w wygranych meczach są zagwarantowane kontraktami. Premia na koniec sezonu (a o niej piszemy w tym wątku) dotyczy wypłaty za mistrza. Kiedyś było to 2 mln PLN, ale za drugie miejsce 1 mln PLN, za trzecie 0.5 mln PLN. Teraz jest tylko 4 za pierwsze. I ja do tego sie odnoszę, kwestionując ,,lepszość" obecnego nagradzania (nazwanego inaczej oszczędnością KP na premie dla działaczy).
Wyjściówki za udział w wygranych meczach są zagwarantowane kontraktami. Premia na koniec sezonu (a o niej piszemy w tym wątku) dotyczy wypłaty za mistrza. Kiedyś było to 2 mln PLN, ale za drugie miejsce 1 mln PLN, za trzecie 0.5 mln PLN. Teraz jest tylko 4 za pierwsze. I ja do tego sie odnoszę, kwestionując ,,lepszość" obecnego nagradzania (nazwanego inaczej oszczędnością KP na premie dla działaczy).
Wejściówki z kontraktów są płacone zawsze niezależnie od tego czy mecz jest wygrany czy przegrany.
Ja mówię o systemie premii za bieżące wyniki - przed sezonem jakaś gazeta publikowała zestawienie porównawcze w różnych klubach jak to jest np. słynna awantura w Śląsku gdzie piłkarza domagali się premii także za remisy a właściciel się nie zgadzał.
W Legii też były jakieś premie za zdobywane punkty /i o ile wiem są nadal/ niezależne od wejściówek.
Także za grę zawodnicy dostają nie tylko "gołe" pensje ale również premie nazwijmy je "bieżące" dodatkowo mają obiecaną "dużą premię" za mistrza.
Ja mówię o systemie premii za bieżące wyniki - przed sezonem jakaś gazeta publikowała zestawienie porównawcze w różnych klubach jak to jest np. słynna awantura w Śląsku gdzie piłkarza domagali się premii także za remisy a właściciel się nie zgadzał.
W Legii też były jakieś premie za zdobywane punkty /i o ile wiem są nadal/ niezależne od wejściówek.
W Legii nie ma premii za bm wyniki. Są wyjściówki ( jeśli zawodnik ma wynegocjowane w kontrakcie). I jest premia za mistrza Polski.