Zobacz pełną wersję : Rozpedzony Piast w zimowych warunkach - wypowiedzi pomeczowe
"Boisko dzisiaj nie pozwalalo na zbyt wiele. My gramy techniczna pilke a Piast wyraznie silowa.Mielismy swoje okazje ale tak czasami bywa, ze strzela sie jedna bramke i wygrywa mecz. Piast dzisiaj pokazal ze nie przypadkowo jest tak wysoko w tabeli.Jeszcze nie jeden zespol straci tu punkty." - powiedzial Maciej Iwanski po przegranym 1-0 meczu Legii z Piastem
a Wy kogo zacytujecie ? ;)
pzdr
p.s. oczywiście obym się mylił eLlllllka
"Ja jestem jeszcze tak pijany z powodu awansu do Mistrzostw Świata, że po prostu nie wiedziałem którą piłkę łapać przy strzałach zawodników Piasta. Na dziesięć oddanych strzałów wyłapałem osiem. To chyba nie jest zła statystyka! Szkoda że strzeliliśmy tylko jedna bramkę."
zgadnijcie czyje to słowa ;)
"Tym meczem pokazaliśmy, że ciągle liczymy się w walce o mistrzostwo i ciągle naciskamy na Wisłę. Co do gola, to po treningach często zostaję i ćwiczę właśnie takie silne i precyzyjnie bite dośrodkowania zewnętrzną częścią stopy po rajdzie i serii zwodów. Ale też trzeba podkreślić, że Piotrek Giza znakomicie wygrał pojedynek główkowy z Kamilem Glikiem.
Napastnicy Piasta sprawiali nam dzisiaj sporo problemów, ale dzięki odpowiedniemu ustawieniu praktycznie za każdym razem łapaliśmy Smektałę i Olszara na spalonym."
A ja podsunę trenerowi gotową wypowiedź jakiej udzielił przed 11-miesiącami /wywiad z 13.11.2008/:
Legia przegrała dwa mecze z rzędu. Oba spotkania "wojskowi" rozgrywali na wyjazdach. Trener Jan Urban przeanalizował przyczyny fatalnych wyników osiągniętych przez jego podopiecznych w ostatnim tygodniu. - Na wyjazdach mamy problemy ze stwarzaniem takiej ilości sytuacji jak u siebie, przez co w ostatnich czterech spotkaniach nie zdobyliśmy gola. To jest w tej chwili nasz główny problem - powiedział szkoleniowiec "wojskowych".
Fala krytyki spadła nie tylko na Urbana. Dostało się również kilku kluczowym piłkarzom, którzy kompletnie zatraciili dobrą formę. - Jest kilku graczy, którzy nie są w optymalnej dyspozycji - mówił trener Urban.
Jan Urban, "trener" "Na wstępie chciałbym pogratulować Piastowi wygranej. Czemu znowu przegralismy?
Przegraliśmy ale nie zagraliśmy zle.
Zaskoczyła nas pogoda. Moi zawodnicy niespodziewali się mrozu i sniegu. My gramy hiszpańska piłkę, chce grać szybko, na jeden kontakt, kombinacyjnie - niestety w takiej pogodzie, na takiej murawie znacznie lepiej od Iwańskiego prezentował się Grzyb.
W porównaniu z Białymstokiem uwazam że jest postęp, tam otrzymaliśmy jedną żółtą kartkę a dzis az dwie, za dyskusje z sędzią. To pokazuje ze moi piłkarze maja jaja i charakter.
Kolejny raz Iwański narzekał na piłki, że za cięzki ten kartofel.
Dickson nie jest przyzwyczajony do takich syzbkich piłkarzy jak Grosicki i Smektała.
Czy Państwo widzieli co robił Glik z Grzelakiem? Dla mnie to skandal że ma dwie zyły pękniete i 4 siniaki.
Facet nawet nie dostał zółtej !! Ja sie pytam dlaczego?
Czy podam się do dymisji?
A niby dlaczego? Polityka klubu jest długofalowa, dajemy szanse młodym chlopcom, którzy z meczu na mecz robia postepy. Wierze ze za 3-4 lata Bog nas nagrodzi za cierpliwosc. Przypominam także Legia to nie jest Górnik, My kazdego meczu wygrywać nie musimy.
Na jutro zaplanowaliśmy impreze integracyjną, w nagrode za dobre 10 kolejek prezes Walter postanowił nam wynająć modny Warszawski lokal tak żebyśmy mogli porozmawiac i wyjaśnic sobie czemu te 10 kolejek możemy uznać za tylko dobre a nie bardzo dobre.
A ja podsunę trenerowi gotową wypowiedź jakiej udzielił przed 11-miesiącami /wywiad z 13.11.2008/:
Legia przegrała dwa mecze z rzędu. Oba spotkania "wojskowi" rozgrywali na wyjazdach. Trener Jan Urban przeanalizował przyczyny fatalnych wyników osiągniętych przez jego podopiecznych w ostatnim tygodniu. - Na wyjazdach mamy problemy ze stwarzaniem takiej ilości sytuacji jak u siebie, przez co w ostatnich czterech spotkaniach nie zdobyliśmy gola. To jest w tej chwili nasz główny problem - powiedział szkoleniowiec "wojskowych".
Fala krytyki spadła nie tylko na Urbana. Dostało się również kilku kluczowym piłkarzom, którzy kompletnie zatraciili dobrą formę. - Jest kilku graczy, którzy nie są w optymalnej dyspozycji - mówił trener Urban.
A oto wypowiedź przedmeczowa (16.10.2009 r.) Janka U.
- Naszą słabą stroną są mecze wyjazdowe, w których nie prezentujemy się tak jak u siebie i to przekłada się na zdobycz punktową. Myślę, że Piast zagra jutro o zwycięstwo, dlatego spodziewam się trudnego meczu. Na pewno nie zabraknie im zaangażowania i agresji, bo tym pokonała nas Jagiellonia, my musimy jednak odpowiedzieć tym samym. Skupiamy się jednak naszej grze a nie na przeciwniku. - za legia.com.pl
Widząc przede wszystkim boisko na samym początku, wiedziałem, że to będzie mecz walki. Że będzie bardzo dużo kontaktu, gdzie trzeba umieć w tym kontakcie grać, być bardzo agresywnym. Tej agresywności zabrakło w pierwszej połowie, byliśmy za daleko przeciwnika. W drugiej połowie zaczęliśmy grać bardziej agresywnie, bliżej przeciwnika, zepchnęliśmy Piasta do obrony. Tak powinniśmy grać w pierwszej połowie. Można powiedzieć, że graliśmy dość dobrze. Dickson Choto miał dziś problemy z szybkim, sprawnym poruszaniu się po boisku.
Wyrównaliśmy i byłem przekonany, że uda się wcisnąć drugą bramkę. Nie udało się. Nie ma się z czego cieszyć, bo dla nas sukcesem jest pierwsze miejsce. Uważam, że straciliśmy dwa punkty, bo chcieliśmy uzyskać trzy i skrócić dystans do Wisły
Chyba niesmiało moge uznać ze trafiłem ;)
Na uwage zasługuje ostatnie zdanie - niesamowity bystrzacha z tego Urbana :D