PDA

Zobacz pełną wersję : Człapaki

(L)ebil
16-09-10, 22:46
Jestem bardzo ciekawy co ma do powiedzenia mój adwersarz z dyskusji w temacie, czy Lech sie doczłapał do tytułu Mistrza Polski (jego zdanie), czy go zdobył w dobrym stylu (zdanie moje).

Calagan
17-09-10, 11:57
Jestem bardzo ciekawy co ma do powiedzenia mój adwersarz z dyskusji w temacie, czy Lech sie doczłapał do tytułu Mistrza Polski (jego zdanie), czy go zdobył w dobrym stylu (zdanie moje).

Pograzasz sie Lebilu. Coraz bardziej sie pograzasz. Wlasnie ta zaczepka na maksa. Lech zagral bodaj drugi dobry mecz w tegorocznych pucharach. Do tej pory po fantastycznej grze pokonal Azerow w karnych i ... to na tyle w LM, bo potem polegl ze slabiutka Sparta Praga. W eliminacjach do LE zagral caly jeden dobry mecz, ktorego zreszta nie wygrali, a jedynie zremisowali. W lidze graja w kratke majac cale 2pkt wiecej od Legii. A Ty po jednym meczu wyskakujesz, ze nie mialem racji. Bo to Juventus byl? I co z tego? Wisla swego czasu Barce ograla - jakies pozytywne aspekty tamtego meczu dla nich? Nie zauwazylem.

mardo
17-09-10, 12:46
Pograzasz sie Lebilu. Coraz bardziej sie pograzasz. Wlasnie ta zaczepka na maksa. Lech zagral bodaj drugi dobry mecz w tegorocznych pucharach. Do tej pory po fantastycznej grze pokonal Azerow w karnych i ... to na tyle w LM, bo potem polegl ze slabiutka Sparta Praga. W eliminacjach do LE zagral caly jeden dobry mecz, ktorego zreszta nie wygrali, a jedynie zremisowali. W lidze graja w kratke majac cale 2pkt wiecej od Legii. A Ty po jednym meczu wyskakujesz, ze nie mialem racji. Bo to Juventus byl? I co z tego? Wisla swego czasu Barce ograla - jakies pozytywne aspekty tamtego meczu dla nich? Nie zauwazylem.

Oczywiście masz rację, ale jedno co mi się wczoraj w grze Lecha podobało to pomysł i koncepcja na grę od pierwszej minuty - czego w Legii brakuje.
Legia rozpoczyna mecz bez pomysłu a Lech od razu zagrał pressingiem i chciał narzucić swój styl gry. Oczywiście te 2:0 na początku było z jednej strony fartowne bo dwie akcje i dwie bramki, ale z drugiej była to m.in. konsekwencja próby narzucenia swojego stylu gry.

Już niebawem będziemy mogli na własne oczy porównać Lecha i Legię ;)

FI(L)IP
17-09-10, 12:54
Już niebawem będziemy mogli na własne oczy porównać Lecha i Legię ;)

I tego się obawiam.

Pozdrr

mardo
17-09-10, 14:10
I tego się obawiam.

Pozdrr

Ja liczę na tego płaczka "ułajaj, ułajaj". ;)
A na poważnie to nie ma się czego obawiać. Trzeba się brać do roboty!

(L)ebil
17-09-10, 15:22

W sumie to ogólnie wiadomo, że Sparta Praga to zespół bardziej ceniony od Juventusu. Zobacz, po czym Ty wyskoczyłeś ze swoim tekstem, a nie czepiaj się mnie. Proponowałbym zmienić podejście do piłki nożnej. Azerowie w obecnych rozgrywkach zdobyli sporo punktów (3 zabrane za wygrany mecz z Budocnostia). Tak, bez szperania w historii, z głowy doliczyłem się 11 (czyli oficjalnie 8). To, że mają tylko o 2 pkt więcej to zasługa naszego fartu, czyli 2 pkt z Cracovią i 3 pkt ze Ślaskiem (po jednym celnym strzale podczas całego meczu i poprzeczce Śląska dwie minuty przed strzeleniem bramki. Gdybyśmy obecnie mięli 1,2 pkt do nikogo nie można by mieć pretensji.

Calagan
28-09-10, 19:53
W sumie to ogólnie wiadomo, że Sparta Praga to zespół bardziej ceniony od Juventusu. Zobacz, po czym Ty wyskoczyłeś ze swoim tekstem, a nie czepiaj się mnie. Proponowałbym zmienić podejście do piłki nożnej. Azerowie w obecnych rozgrywkach zdobyli sporo punktów (3 zabrane za wygrany mecz z Budocnostia). Tak, bez szperania w historii, z głowy doliczyłem się 11 (czyli oficjalnie 8). To, że mają tylko o 2 pkt więcej to zasługa naszego fartu, czyli 2 pkt z Cracovią i 3 pkt ze Ślaskiem (po jednym celnym strzale podczas całego meczu i poprzeczce Śląska dwie minuty przed strzeleniem bramki. Gdybyśmy obecnie mięli 1,2 pkt do nikogo nie można by mieć pretensji.

W czym jest Sparta bardziej ceniona od Juventusu? W hokeju?

Po czym wyskoczylem? Remis z Juve ma byc tym czynnikiem dyskredytujacym moja opinie o czlapaniu Lecha?

Zmienic podejscie? Lebilu, toc Ty uwazasz, ze Lech gra fantastycznie, ma/mial rewelacyjny skauting, swietnie wspolpracuje z fanami i wogole sa cacy. Klopot polega na tym, ze mimo tych achow i ochow graja padake w pucharach w najwazniejszym momencie - czyli w eliminacjach do LM. A i wejscie do LE bylo mocno fartowne. Ja wiem, ze wszyscy outsiderzy w Europie podniesli poziom. Rzecz w tym, ze jesli nasze kluby chca zaistniec tez powinny tego dokonac. I tak przez Ciebie zachwalany Lech (pod wzgledem pilkarskim i organizacyjnym) powinien akurat w tym temacie przewodzic. Jak jest to widac. Majac naprawde dosc prosta (jak na inne czarne wizje) droge do LM skonczyli walke jeszcze przed decydujacymi meczami.

My mamy szczescie? Ekstra, ale my gramy padake. Ten Lech, nad ktorym sie zachwycales, powinien od poczatku byc jak rozpedzona lokomotywa. A dostawal i dostaje dalej co i raz becki. Poza wygrana z Craxa nic nie prezentuje. Remisy z Arka i Widzewem, wymeczona wygrana ze Slaskiem, dupa zbita z Jaga i z Legia. Potezny Lech? Gdzie? Nie pisz mi o farcie, bo taki sam mial Lech w pucharach, ze nie skonczyl na Azerach juz. To nie jest argument. Spojrz na temat naszej dyskusji - czy Lech doczlapal sie do tytulu, czy wygral w dobrym stylu?

(L)ebil
29-09-10, 11:58
W czym jest Sparta bardziej ceniona od Juventusu? W hokeju?

Gdyby Ciebie ironia kopnęła w ddupę to też byś tego nie zauważył

My mamy szczescie? Ekstra, ale my gramy padake. Ten Lech, nad ktorym sie zachwycales, powinien od poczatku byc jak rozpedzona lokomotywa. A dostawal i dostaje dalej co i raz becki. Poza wygrana z Craxa nic nie prezentuje. Remisy z Arka i Widzewem, wymeczona wygrana ze Slaskiem, dupa zbita z Jaga i z Legia. Potezny Lech? Gdzie? Nie pisz mi o farcie, bo taki sam mial Lech w pucharach, ze nie skonczyl na Azerach juz. To nie jest argument. Spojrz na temat naszej dyskusji - czy Lech doczlapal sie do tytulu, czy wygral w dobrym stylu?

Bo tu dochodzimy do problemów polskiej piłki, czyli nadal małe budżety, przez co niemal 11 osobowe zespoły (niemal każda zmiana to osłabienie, a do gry na jako takim poziomie w zespole jest maks. 15 zawodników). Rozegranie dwóch spotkań pod rząd na wysokim poziomie (szczególnie jak się przeplata mecz międzynarodowy z ligowym) to w polskiej piłce rzecz prawie niemożliwa.
Wracasz jak bumerang do skautingu Lecha, a ja powtarzam, że wtedy, gdy dyskutowaliśmy zarządzał tym Czyżniewski, a po jego odejściu panuje w tym temacie wiekszy bałagan (co wcale nie oznacza, że po raz kolejny nie trafili na złotą żyłe, która przyniesie im parę baniek Euro). A co do triumfu w lidze to mamy za sobą dopiero 20% rozgrywek i wiosna wyłoni przyszłego mistrza. I nie zdziwi mnie, ani triumf Lecha, ani Wisły, ani Legii, ani nawet dyskopolo. Pozostałe (Jagiellonia) lekko mnie zdziwią. Jeśli powtórzy sie sytuacja z ubiegłego sezonu, gdzie Lech pomimo 9 punktowej straty odrobił wszystko to znów nie będzie można pisać o człapaniu. Człapając nie da sie odrobić takiej straty (9 pkt do pierwszego, ale jeszcze jest z 7 do drugiego.... i dwa do szóstego).

(L)ebil
01-10-10, 09:51
Zmienic podejscie? Lebilu, toc Ty uwazasz, ze Lech gra fantastycznie, ma/mial rewelacyjny skauting, swietnie wspolpracuje z fanami i wogole sa cacy.

Czy po wczorajszym meczu powyższe słowa mogą być prawdziwe ?
Wygrana w LE, sprowadzeni zawodnicy grają dobrze, na trybunach komplet widzów. Czego więcej potrzeba ? A, rozumiem, żeby zawsze tak grali. Nudno w polskiej lidze by było.

Mixel
01-10-10, 10:05
Czy po wczorajszym meczu powyższe słowa mogą być prawdziwe ? Wygrana w LE, sprowadzeni zawodnicy grają dobrze

Lechowi zazdrościmy Czibamby.

na trybunach komplet widzów.

Lechowi zazdrościmy dziewięciogodzinnych kolejek pop bilety bo system się popsuł.

(L)ebil
01-10-10, 11:20
Lechowi zazdrościmy Czibamby.

Lechowi zazdrościmy dziewięciogodzinnych kolejek pop bilety bo system się popsuł.

Na tych co nam Lech zazdrości mogłoby na tym forum miejsca nie wystarczyć.