Zobacz pełną wersję : Jagiellonia - Legia
No to jedziemy bez Gizy (forma a raczej jej brak) oraz Mięciel (drobna? kontuzja).
Bramkarze: Jano Mucha, Kostyantyn Makhnovskyy
Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Inaki Astiz, Wojciech Szala, Dickson Choto, Marcin Komorowski, Tomasz Kiełbowicz
Pomocnicy: Miroslav Radović, Sebastian Szałachowski, Maciej Iwański, Ariel Borysiuk, Tomasz Jarzębowski, Marcin Smoliński, Maciej Rybus
Napastnicy: Adrian Paluchowski, Takesure Chinyama, Bartłomiej Grzelak
Szkoda Mięciela. Ja go będę cały czas bronił stwierdzeniem, że to jedyny zawodnik w Legii, który potrafi się zastawić tyłem do bramki i przyjąć długie podanie ekspediowane przez Janka Muchę (patrz pierwsza bramka w Gorzowie).
Zobaczymy jak to wyjdzie, ale nie będzie łatwo wygrać.
Jestem w szoku! Jak to bez Gizy? Czyżby Urban miał ostatnio długą rozmowę ze zdrowym rozsądkiem i doszło do niego, że lepiej go odstawić, a także wstawić dwóch napastników do składu (nieważne czy nazwiemy, że z Lechem graliśmy 442 czy 451 czy może 4411 - z pewnością graliśmy dwoma napastnikami)? Ciekawe jak zestawi pierwsza jedenastkę. Dwa nurtujące pytania to kwestia ilu będzie napastników oraz kto obok Iwańskiego (Smoliński nie zachwycił z Lechem, z drugiej strony Giza dostał kilkanaście jak nie kilkadziesiąt szans więc może i Smoła dostanie kolejną)? A może Jarza?
Ciekawe, ciekawe...
Jestem w szoku! Jak to bez Gizy? Czyżby Urban miał ostatnio długą rozmowę ze zdrowym rozsądkiem i doszło do niego, że lepiej go odstawić, a także wstawić dwóch napastników do składu (nieważne czy nazwiemy, że z Lechem graliśmy 442 czy 451 czy może 4411 - z pewnością graliśmy dwoma napastnikami)? Ciekawe jak zestawi pierwsza jedenastkę. Dwa nurtujące pytania to kwestia ilu będzie napastników oraz kto obok Iwańskiego (Smoliński nie zachwycił z Lechem, z drugiej strony Giza dostał kilkanaście jak nie kilkadziesiąt szans więc może i Smoła dostanie kolejną)? A może Jarza?
Ciekawe, ciekawe...
Widzę, że Błońskiego nurtuje to samo co mnie ;-)
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,7101984,Dwaj_napastnicy___trwala_zmiana_ta ktyki_w_Legii_.html
Co ciekawe Smoliński wg Urbana z Lechem zagrał b. dobrze. Mam nadzieję, że tym rzame zobaczę to i ja :)
PS - a może by tak gdzies wspólnie obejrzeć meczyk?
pzdr
Co ciekawe Smoliński wg Urbana z Lechem zagrał b. dobrze. Mam nadzieję, że tym rzame zobaczę to i ja :)
PS - a może by tak gdzies wspólnie obejrzeć meczyk?
pzdr
jestem za - jakieś propozycje?
No to szybko sie określić bo zaraz wychodze z roboty... nie pisze do której pracuje żebyście przyyyypadkiem nie czekali do "aż sobie pójdzie" ;)
EDYTA-> Jutro tez jest dzień :)
Jakby co to moja obecność jest na 80%.
Nawet mnie nie denerwujcie ze wspólnym oglądaniem. Wrrr.... ;-)
No to szybko sie określić bo zaraz wychodze z roboty... nie pisze do której pracuje żebyście przyyyypadkiem nie czekali do "aż sobie pójdzie" ;)
EDYTA-> Jutro tez jest dzień :)
Jakby co to moja obecność jest na 80%.
takiemu to dobrze - tak wcześnie kończyć pracę ;)
zaproponujcie jakiś sensowny lokal bo ja zupełnie nie jestem na bieżąco w knajpach z C+ - ja się dostosuję
Jeszcze nie kończe... ja tylko uprzedzam fakty :)
Jeśli chodzi o knajpy to wypadłem z obiegu. Też sie dostosuję aby był dobry dojazd. Ostatnio byłem w Championie w Marriocie... troszku tam drogo :/
Spoko, spoko... jeszcze się kiedyś przyłączysz :rolleyes:
No i po 45 minutach wszystko zgodnie z oczekiwaniami, czyli Grosicki gra jedyny najlepszy mecz w sezonie i przegrywamy.
Nasz środek pola to żenada, bez przerwy głupie straty piłki.
A i jeszcze tradycji musiało się stać zadość - Grzelak już złapał kontuzję i prawdopodobnie w przerwie zostanie zmieniony :D
No to jedziemy bez Gizy (forma a raczej jej brak) oraz Mięciel (drobna? kontuzja).
Bramkarze: Jano Mucha, Kostyantyn Makhnovskyy
Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Inaki Astiz, Wojciech Szala, Dickson Choto, Marcin Komorowski, Tomasz Kiełbowicz
Pomocnicy: Miroslav Radović, Sebastian Szałachowski, Maciej Iwański, Ariel Borysiuk, Tomasz Jarzębowski, Marcin Smoliński, Maciej Rybus
Napastnicy: Adrian Paluchowski, Takesure Chinyama, Bartłomiej Grzelak
Szkoda Mięciela. Ja go będę cały czas bronił stwierdzeniem, że to jedyny zawodnik w Legii, który potrafi się zastawić tyłem do bramki i przyjąć długie podanie ekspediowane przez Janka Muchę (patrz pierwsza bramka w Gorzowie).
Zobaczymy jak to wyjdzie, ale nie będzie łatwo wygrać.
Jak na razie bardzo mało ruchliwi, statyczni i jak zwykle przewidywalni. Poza tym wciąz ten sam mankament niepoprawiony od X czasu - szybkośc przejścia z obrony do ataku - Legia bardzo kiepsko funkcjonuje jako zespół. Jagiellonia szczególnie w tym elemencie pokazuje jak się gra.
Dobra, po co się pastwić nad zawodnikami?... Ja chcę znać tylko odpowiedź na pytanie "KIEDY WYPIERDOLĄ URBANA?"
Nie wypierdolą bo w 9 meczach stracił 3 bramki, wygrał ze słabym Lechem i stawia na młodych. A że drużyna nie gra to nic.
Tylko po co się tym przejmujecie? Po co powtarzac te same zdania po każdy przegranym meczu ?
Obiecali na nowym stadionie Lige Mistrzów !
Dobra, po co się pastwić nad zawodnikami?... Ja chcę znać tylko odpowiedź na pytanie "KIEDY WYPIERDOLĄ URBANA?"
Mnie bardziej nurtuje kiedy zatrudnia kogos kto jest trenerem (mozna rozszerzyc to pytanie na- dyrektorem sportowym ,prezesem ...)
Co do Urbana to nie moge ani jedengo argumentu za pozostawieniem go na stanowisku 1 trenera znalezc
P.s Moj pierwszy post na nowym forum ,Witam Wszystkich !
(L)egionik
03-10-09, 19:38
Mnie bardziej nurtuje kiedy zatrudnia kogos kto jest trenerem (mozna rozszerzyc to pytanie na- dyrektorem sportowym ,prezesem ...)
Co do Urbana to nie moge ani jedengo argumentu za pozostawieniem go na stanowisku 1 trenera znalezc
P.s Moj pierwszy post na nowym forum ,Witam Wszystkich !
Ja również witam wszystkich.
Wracając do postu kolegi przecież rozbił Lecha, z którym nie mógł wygrać teraz to mu będzie ratowało dups.o przez jakiś czas wiec argument jest a no i gra 2 napastnikami jednym nadpsutym a drugim zepsutym po dzisiejszym meczu.
Ja również witam wszystkich.
Wracając do postu kolegi przecież rozbił Lecha, z którym nie mógł wygrać teraz to mu będzie ratowało dups.o przez jakiś czas wiec argument jest a no i gra 2 napastnikami jednym nadpsutym a drugim zepsutym po dzisiejszym meczu.
Chodzi mi o to ze oni jako druzyna graja beznadziejnie,z Lechem pierwszy gol to indywidualna akcja Grzelaka ,drugi Chinyamy.Wspolpraca pomocy z atakiem to dramat
(L)egionik
03-10-09, 20:21
Chodzi mi o to ze oni jako druzyna graja beznadziejnie,z Lechem pierwszy gol to indywidualna akcja Grzelaka ,drugi Chinyamy.Wspolpraca pomocy z atakiem to dramat
Ja wiem, o co Ci chodzi tylko ja napisałem argumenty, które będą przemawiały na jego korzyść przy tłumaczeniu się swoim przełożonym po tym dzisiejszym meczu. Trzeciaki i te inne Miklasy jeszcze żyją tamtym meczem wiec myślę, że Jasiu będzie rozgrzeszony i wszystko rozejdzie się po kościach zresztą jak przez ostatnie 3 lata obecności tego Pana na Ł3 jeden dobry mecz zamydla oczy wszystkim na następnych parę spotkań i tak się toczy ten wózek byle do przodu byłe do przelewu a kibice a kij im w oko, co to kogo obchodzi niech się wkórwia.ą i tak na następnym meczu będą mam bili brawo. Więc brawo Panowie...
Zgadzam sie ze mecz z Lechem to moze byc dla zarzadu jakis argument zeby Urbana jeszcze zostawic.
Trzeciak jak stwierdzil w lidze+ Wieszczu jest zalamany stylem :) szkoda ze nic za tym nie idzie.
Najwazniejsze jest to że mamy najmniej straconych bramek w lidze !
No i przeszlismy Gorzów w PP, nie wiem czego Wy jeszcze oczekujecie.
Pamietajcie to trener mówil ze Legia to nie Górnik, nie musi wygrywać kazdego meczu.
Wypierdalac z tego klubu !
Wszyscy:
Leszek, Ostrowski, Kornel, Damian, Bogus, Mirek, Janek, Kibu.
Może to i lepiej, że nie mam jak się przyłączyć, bo znowu byś marudził, że się ze mną rozmawiać w czasie meczu nie da. I tym razem bez happy endu.
Wspolpraca pomocy z atakiem to dramat
Dokładnie. Ogólnie piłka pod pple karne przeciwnika wyprowadzana jest dośc sprawnie. Tyle, że później wychodzi z tego jeden wielki... penis meski.
A to w końcu nie gra w dziadka ale mecz.
pzdr
Dokładnie. Ogólnie piłka pod pple karne przeciwnika wyprowadzana jest dośc sprawnie. Tyle, że później wychodzi z tego jeden wielki... penis meski.
A to w końcu nie gra w dziadka ale mecz.
pzdr
Dokładnie. Też mnie denerwuje ta gra 1000 i jednego podania z których nic później nie wynika. Ktoś kiedyś już powiedział że Urban próbuje nauczyć Legiii gry w typie Barcy tylko kompletnie nie zdaje sobie sprawy że to nie ta półka i że nie ma na to wykonawców.
A taka gra "piłką", na małym polu z wieloma podania prowokuje do błędów i jest o tyle niebezpieczna że jak się trafi na zdeterminowanego i czujnego przeciwnika jak Jaga z szybki napastnikami - kontry są naprawde zabójcze.
Zresztą to czego od dawna mi w Legii najbardzie brakuje to różnorodność w grze. Legia gra monotonnie, zawsze jednym tempie - bez zmiany schematów. Brakuje płynnego i trafionego sposobu wyboru rozegrania piłki - skzrydło, środek, kótko, długi przerzut, dośrodkowanie czy zejście dośrodka na strzał. A do tego ten brak dynamiki w przejści do ataku. Wszystko jest grane w jednym tempie..... To zresztą jest inna kwestia długiego tematu ich przygotowania fizycznego.....
No i widzisz? Słabo grali to i nie wiedziałem co odpisać ;) Tak na dobra sprawę to w sobotę o tym meczu byśmy za dużo nie pogadali... zarówno w trakcie jak i po.