PDA

Zobacz pełną wersję : Puchary

(L)ebil
30-07-10, 00:01
To sobie polskie zespoły punktów w pucharach w tym tygodniu nazdobywały.

Mixel
30-07-10, 08:55
To sobie polskie zespoły punktów w pucharach w tym tygodniu nazdobywały.

Ale Ruch można usprawiedliwić. Przecież oni robili wszystko (no prawie) żeby w tych pucharach nie zagrać, ale ten myk Legii się lepiej udał...

Bolek
30-07-10, 10:17
Ale Ruch można usprawiedliwić. Przecież oni robili wszystko (no prawie) żeby w tych pucharach nie zagrać, ale ten myk Legii się lepiej udał...

Tak przy okazji potwierdza się, że przyjęta przez Legię taktyka transferowa, polegająca na ściąganiu piłkarzy zza granicy (innymi słowy polegająca na nie ściąganiu Polaków) jest jedyną słuszną. Nie wiem oczywiście czy akurat nasi "stranieri" się sprawdzą, wiem jednak, że zapłacenie Ruchowi 1,5 mln Euro za duet SS ;-) byłoby z pewnością wywaleniem kasy w błoto.

MrX
30-07-10, 10:22
Tak przy okazji potwierdza się, że przyjęta przez Legię taktyka transferowa, polegająca na ściąganiu piłkarzy zza granicy (innymi słowy polegająca na nie ściąganiu Polaków) jest jedyną słuszną. Nie wiem oczywiście czy akurat nasi "stranieri" się sprawdzą, wiem jednak, że zapłacenie Ruchowi 1,5 mln Euro za duet SS ;-) byłoby z pewnością wywaleniem kasy w błoto.

Ruch to Ruch - można się było spodziewać że Austrii nie podskoczą ale Wisła to po prostu kompromitacja na skalę europejską....

Mam nadzieje że transfery Legii okażą się bardziej trafione ale po Wiśle widać że tak głeboka przebudowa drużyny w krótkim czasie i to jeszcze w oparciu o zagranicznych zawodników jest naprawdę bardzo trudna. Mam nadzieję że nasz Beret lepiej odrobił pracę domową.....

Mixel
30-07-10, 10:29

A jeszcze ktoś chciał ściągać z Białegostoku tego bramkarza Sandomierskiego...

Bolek
30-07-10, 10:40
Ruch to Ruch - można się było spodziewać że Austrii nie podskoczą ale Wisła to po prostu kompromitacja na skalę europejską....

Mam nadzieje że transfery Legii okażą się bardziej trafione ale po Wiśle widać że tak głeboka przebudowa drużyny w krótkim czasie i to jeszcze w oparciu o zagranicznych zawodników jest naprawdę bardzo trudna. Mam nadzieję że nasz Beret lepiej odrobił pracę domową.....

Wiadomo był, że Ruch odpadnie, ale w tym meczu idealnie było widać jak na tle bardzo przeciętnego europejskiego zespołu wygląda wspomniany przeze mnie duet.

Co do Wisły - tam nadal kluczowe role grają nasze "gwiazdy" (Brożki, Sobolewski, Małecki, Boguski, Żurawski, kim jest Kowalski to nawet nie wiem). I dopóki tak będzie to nic się nie zmieni (to pokolenie piłkarzy trzeba już spisać na straty), a jeśli nie zostaną przeprowadzone gruntowne zmiany w szkoleniu zawodników to i kolejne pokolenia będą szrotem.

Staram się nie grzać składem Legii, bo wcale nie jest powiedziane, że nasi nowi zawodnicy będą lepsi od polskich grajków z innych klubów, ale można mieć przynajmniej nadzieję. Jak to mawiał Drago - zobaczymo.

(L)ebil
30-07-10, 11:05

Nie ma obowiazku grania w pucharach. Zawsze mozna zrezygnować. A ponadto, za dwumecz z maltańczykami ich nie jestem w stanie usprawiedliwić.

(L)ebil
30-07-10, 11:11

Ja nie wiem, czy te zespoły Azeberdżańskie można jeszcze zaliczac do kompletnych słabeuszy. Lech psim swedem awansował z jednym z nich ( jedna z piłek w rzutach karnych bramkarz gości miał już ,,w reku") . Buducnost tylko przypadek dał z innymi Azerami awans (obydwa mecze wygrali Azerowie 2-1, ale UEFA w pierwszym przyznała walkower Buducnosti). Pieniądze w tamtejszych klubach sa coraz wieksze (juz znacznie wieksze niż w Polsce). Smykałke do gry maja. Szybko sie uczą. Jeszcze chwila i beda zdecydoawnymi faworytami z nami.
A u nas coraz gorzej...

(L)ebil
30-07-10, 11:20

Polityka transferowa w Polsce ma całkiem inny problem. W zwiazku z tym, ze piłkarze naszej ligi maja bardzo długa zimowa przerwę, to w trakcie zimowego okienka transferowego powinni robic podstawowe zakupy pilkarzy. Wtedy runda wiosenna byłaby czasem na zgrywanie zespołu i przygotowaniem do europejskich pucharów. Bez wzgledu na to, czy kupuje sie Polaków, czy obcokrajowców. Wczoraj mieliśmy tego przyklad. Wiśle gra idzie jak woda pod góre, a na trybunach siedza nowe nabytki. Mieli na nastepna runde byc pomocni. Ale nastepna runda szykuje sie za rok.
Nie pamietam, ale jeden z byłych piłkarzy (z dwóch, czyli Boniek lub Kowalczyk) powiedział, że polska piłka umiera. Nie widać na boiskach dzieciaków całymi dniami biegających za piłka. W dużych miastach ogólnie mnóstwo byłych placyków kiedys wykorzystywanych do gry w piłke zamieniło sie w parkingi, bloki i inne biurowce. A masowość jest szansa na wyłapywanie talentów. Na siłe z nikogo nie zrobi sie maestro w żadnej dyscyplinie. Co najwyzej przecietniaka. Do wszystkiego trzeba mieć zmykałke, zeby po jej wyszlifowaniu brylować.

Mixel
05-08-10, 19:42
Zgadnijcie z kogo to cytat na temat odskoczenia na lata świetlne poprzez awans do Ligi Mistrzów:
Gdzies sie to wreszcie uda. I nie pomyle sie, jeśli napiszę, że najszybciej w Poznaniu. Nie maja tam (Lech) żadnej konkurencji, wladze miasta żyją tym na równi z kibicami, działacze wiedzą co robić, żeby kasa sie zgadzała, transferowe pudła są coraz rzadsze, stadion wiekszy i gwarancja, że pełny, bezpieczny, bo zabezpieczany przez Wiare Lecha, a nie przez <ciach>

vicio
05-08-10, 22:34
Zgadnijcie z kogo to cytat na temat odskoczenia na lata świetlne poprzez awans do Ligi Mistrzów:
Gdzies sie to wreszcie uda. I nie pomyle sie, jeśli napiszę, że najszybciej w Poznaniu. Nie maja tam (Lech) żadnej konkurencji, wladze miasta żyją tym na równi z kibicami, działacze wiedzą co robić, żeby kasa sie zgadzała, transferowe pudła są coraz rzadsze, stadion wiekszy i gwarancja, że pełny, bezpieczny, bo zabezpieczany przez Wiare Lecha, a nie przez <ciach>

Nie ma chętnych, to może ja spróbuję :rolleyes:

Czyżby to nasza forumowa Pytia, co wszystko dobrze już dawno przewidziała i nigdy się nie pomyliła i zawsze miała rację? :cool:

Czy coś wygrałem? :D

Mixel
05-08-10, 23:13

Czyżby to nasza forumowa Pytia, co wszystko dobrze już dawno przewidziała i nigdy się nie pomyliła i zawsze miała rację? :cool:

Vittek, piffko zawsze u mnie możesz mieć :-)

wolak
06-08-10, 08:31

Prawie dobrze ale całkowicie źle :-)

A imię jego: KASANDRA!

reszta się zgadza :D