Zobacz pełną wersję : Kolejny zakup - Thisbamba?
Info z oficjalki Arki
http://www.arka.gdynia.pl/?akcja=news&id=5272
Szaleją z zakupami.
To akurat byłby jest ciekawy strzał. Ładnie zakręcił Marcelo w meczu z Wisłą...
Taki trochę rozsądniejszy Chiniyama i z lepszą techniką.
100% czarnoskóry napad nam się szykuje :-)))
Info z oficjalki Arki
http://www.arka.gdynia.pl/?akcja=news&id=5272
Szaleją z zakupami.
To akurat byłby jest ciekawy strzał. Ładnie zakręcił Marcelo w meczu z Wisłą...
Taki trochę rozsądniejszy Chiniyama i z lepszą techniką.
100% czarnoskóry napad nam się szykuje :-)))
Błagam Cie.
Facet, który strzelil 4 bramki. Przewaga jego nad Grzelakiem jest tylko taka, że jest tanszy i mniej kontuzji.
Po co Nam On skoro mamy Mezenge Chinyame no i ma przyjsc Kezman :napinka:
Jeszcze jest Dong - piłkarz ;)
Przychodzi Kucharczyk, jest Górski. dajmy spokoj. Żeby to był jakis super pilkarz to ok.
Ja naprawde serio trzymam kciuki, że serio rozmawiają z tym Bamogo, bo twierdze że takiego piłkarza w Naszej lidze nie było i nie ma. Nie jest to typowy Svitlica - "strajker".
<megarasistowskipost> ;)
ale atak Czi Czi !!
to byłoby coś!!
ale atak Czi Czi !!
to byłoby coś!!
szczególnie w szatni - Twój nowy ulubieniec jest znany z cyrków jakie w niej wyprawia :D
nowy trend - Underground, tam jego rodacy chodza na małolatki :D
20 piłkarzy z czego połowa to nowi, mówiących w 10 językach a na dodatek jeszcze połowa to zdeklarowani i szeroko znani patole - tak, to na pewno wypali w tym sezonie :D
Błagam Cie.
Facet, który strzelil 4 bramki. Przewaga jego nad Grzelakiem jest tylko taka, że jest tanszy i mniej kontuzji.
Zaraz, zaraz. Ale przeciez tyle samo strzelil Sobiech, a jego juz chcesz w Legii. To czym oni sie roznia miedzy soba (poza kolorem skory)?
Już Wdowczyk dał Nam przykład kilka sezonów temu jak się kończą wzmocnienia tylko obcokrajowcami.
Ja rozumiem, że cięzko znaleśc Polaków którzy podniosą poziom ale serio Wawrzyniakiem i Iwańskim + 9 obcokrajowców to mimo szczerych chęci ;) tego nie widze. Trzeba szukac, próbowac, testować. Przeciez gdzies ten Błaszczykowski biegał w nizszych ligach, nie wierze ze ich nie ma.
20 piłkarzy z czego połowa to nowi, mówiących w 10 językach a na dodatek jeszcze połowa to zdeklarowani i szeroko znani patole - tak, to na pewno wypali w tym sezonie :D
ciekawe kogo wybiora na nowego kapitana czyt. przewodnik po klubach.
Stawiam na Rybusika.
Confashion, Confashion Sport Bar, Nine, The Eve, El Presidente + stara i niesmiertelna Platynka ( ostatnio naszego wspolnego kolege wyjebali stamtad za kibolskie spiewy :D) i Enklawa.
A Manu widac ze "ubrać" sie umie i potrafi ;)
Zaraz, zaraz. Ale przeciez tyle samo strzelil Sobiech, a jego juz chcesz w Legii. To czym oni sie roznia miedzy soba (poza kolorem skory)?
Tym, że obu widziałem w TV. A jak mam do wyboru dwóch ludzi o podobnych umiejetnosciach to wybieram Polaka, mimo, że ze śląska :D I rocznikowo 2 lata młodszy.
Jeśli mamy pozyskac tego Czimambe kosztem Donga (a nie mówiłem :D) - ok rozumiem ale jesli to ma byc zamiana Kezman na Czimambe to :(
Już Wdowczyk dał Nam przykład kilka sezonów temu jak się kończą wzmocnienia tylko obcokrajowcami.
Ja rozumiem, że cięzko znaleśc Polaków którzy podniosą poziom ale serio Wawrzyniakiem i Iwańskim + 9 obcokrajowców to mimo szczerych chęci ;) tego nie widze.
A ja Kijku,pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę.
To że Wdowczykowi nie wyszło z Legią cudzoziemską to nie jest kwestia metody ale jej egzekucji. Zresztą jak popatrzysz co grał u rumunów w LM Hugo - to jest to najlepszy przykład. Eleon tez sie chyba odblokował w Brazylii i zaczął strzelać.
Popatrz na pierwsze jedenastki z czołowych klubów z LM z tego sezonu:
-Inter - 0 (zero) włochów w pierwszej 11
-Arsenal - 1 anglik w pierwszej 11 (i to Campbell z odysku, drugi Whalcott który jest wielką nadzieją Angli etatowo grzeje ławę)
-Chelsea - 2 anglków w pierwszej 11
-Milan - 3 włochów w 11
-Bayern - 4 niemców w pierwszej 11
-Real - 4 hiszpanów w pierwszej 11
-Barca - 4 hiszpanów w pierwszej 11 (tyle że wychowanków....)
I to są kluby z krajów w których pozyskiwanie zawodników tej narodowości teoretycznie jest dużo łatwiejsze bo mają znacznie większy potencjał.....
Wniosek: taki jest trend i tak się prowadzi dzisiaj najlepsze klubowe drużyny a fakt że czasem nie NAWET ANI JEDNEGO zawodnika narodowości której jest klub, nie przeszkadza zdobyć nawet LM (vide: Inter w tym roku). I tam też są kuby nocne... Chyba nawet lepsze.
Wszystko to kwestia zarządzania. IMO w Legii do tego modelu nadałby się bardzie trener zagranuczny ale zobaczymy...
Wniosek: taki jest trend i tak się prowadzi dzisiaj najlepsze klubowe drużyny a fakt że czasem nie NAWET ANI JEDNEGO zawodnika narodowości której jest klub, nie przeszkadza zdobyć nawet LM (vide: Inter w tym roku). I tam też są kuby nocne... Chyba nawet lepsze.
Tylko gorzała droższa i laski brzydkie.
Tylko gorzała droższa i laski brzydkie.
Taaak, kluby może i ładniejsze ale content rzeczywiście gorszy:-)
Tym, że obu widziałem w TV. A jak mam do wyboru dwóch ludzi o podobnych umiejetnosciach to wybieram Polaka, mimo, że ze śląska :D I rocznikowo 2 lata młodszy.
Jeśli mamy pozyskac tego Czimambe kosztem Donga (a nie mówiłem :D) - ok rozumiem ale jesli to ma byc zamiana Kezman na Czimambe to :(
Ja chyba wybralbym jednak tanszego w takim ukladzie. A poki co Czamba jest tanszy i to sporo tanszy.
Watpie tez, aby mial byc zastepstwem Kezmana. Inny styl gry :D.
Ja chyba wybralbym jednak tanszego w takim ukladzie. A poki co Czamba jest tanszy i to sporo tanszy.
Moim zdaniem Czamba jest też lepszy technicznie i cokolwiek ograny juz trochę na świecie.
Minus - element nieprzewidywalności jak to zwykle u tego typu graczy.
IMO - Sobiech jest mega-przereklamowany, głównie z pomocą dzennikarzy pracujących rączka w rączkę z managerami.
Sadlok nawet chyba jeszcze bardzie po tym co zobaczyłem we wtorek jak go objeżdzali :-)
A ja Kijku,pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę.
To że Wdowczykowi nie wyszło z Legią cudzoziemską to nie jest kwestia metody ale jej egzekucji. Zresztą jak popatrzysz co grał u rumunów w LM Hugo - to jest to najlepszy przykład. Eleon tez sie chyba odblokował w Brazylii i zaczął strzelać.
A ja powiem nawet więcej uważam, że Elton to jeden z najlepszych piłkarzy jakich mieliśmy w ostatnich kilku latach... szkoda ze pił i prowadził.
-Real - 4 hiszpanów w pierwszej 11
-Barca - 4 hiszpanów w pierwszej 11 (tyle że wychowanków....)
Athletic Bilbao 11 basków w pierwszej 11.
ja rozumiem do czego zmierzasz. Tylko pamietaj, że tam przychodza piłkarze z pierwszych stron (swiatowych)gazet do druzyn z pierwszych stron gazet. Wszyscy znaja Man Utd., Chelsea, Real itp. a do Nas przychodzi i On tutaj nic nie wie.
Ja wymagam od nich zapierdalania, nie muszą całowac eLki czy nawet jej pokazywać palcami - troche niestety stało się to potoczne. A dla takiego Manu jaka jest roznica czy przychodzi do 1, 3 czy 12stej druzyny w lidze ?
A zapierdalania moglbym wiecej oczekiwać przyznasz sam od 11 warszawiaków niz 3 serbów, chorwata, portugalczyka, kongijczyka, brazylijczyka itp.
Powtarzam skoro potrafił ktos (Brzeczek) polecic kogoś z rodziny z takim talentem jak Błaszczykowski to nie wierze ze nie ma ich więcej. Tylko łatwiejsze jest poleciec do Ciballi, Maritimo czy Bóg wie gdzie i znalezienie piłkarza.
Powtarzam skoro potrafił ktos (Brzeczek) polecic kogoś z rodziny z takim talentem jak Błaszczykowski to nie wierze ze nie ma ich więcej. Tylko łatwiejsze jest poleciec do Ciballi, Maritimo czy Bóg wie gdzie i znalezienie piłkarza.
IMO budowa drużyny oparta o system skautingu ma sens, budowa drużyny oparta o sprawdzanie znajomych i ich rodzin sprawdza się średnio nawet w amatorskich ligach osiedlowych.
IMO budowa drużyny oparta o system skautingu ma sens, budowa drużyny oparta o sprawdzanie znajomych i ich rodzin sprawdza się średnio nawet w amatorskich ligach osiedlowych.
A czy gdzies przeczytałes w mojej wypowiedzi ze mamy budowac druzyne w oparciu o polecenia? Nie sadze. No chyba ze na sile jak zwykle szukasz cos do czego by mozna bylo sie dojebac.
A czy gdzies przeczytałes w mojej wypowiedzi ze mamy budowac druzyne w oparciu o polecenia? Nie sadze. No chyba ze na sile jak zwykle szukasz cos do czego by mozna bylo sie dojebac.
Wiem, że jest gorąco, polecam okłady z lodu na rozgrzaną głowę. Jak przestaniesz zakładać, że wszyscy Cię atakują, to świat będzie piękniejszy.
Powtarzam skoro potrafił ktos (Brzeczek) polecic kogoś z rodziny z takim talentem jak Błaszczykowski
Wiem, że jest gorąco, polecam okłady z lodu na rozgrzaną głowę. Jak przestaniesz zakładać, że wszyscy Cię atakują, to świat będzie piękniejszy.
Masz o mnie chore wyobrazenie - trudno. :) dla mnie swiat jest piekny i nawet kocham swoje zycie. Wiem ze dla takich jak Ty nie jest to normalne.
Dalem to jako przykład ze istnieja talenty a nie jako to że mamy postepować na poleceniach kogokolwiek. :cool:
Jakbys sie nie doszukiwał w kazdej mojej wypowiedzi drugiego dna to bys zrozumial prosty przekaz. (tak wiem wiem Jak przestane zakladac... bla bla)
Masz o mnie chore wyobrazenie - trudno. :) dla mnie swiat jest piekny i nawet kocham swoje zycie. Wiem ze dla takich jak Ty nie jest to normalne.
Dalem to jako przykład ze istnieja talenty a nie jako to że mamy postepować na poleceniach kogokolwiek. :cool:
Jakbys sie nie doszukiwał w kazdej mojej wypowiedzi drugiego dna to bys zrozumial prosty przekaz. (tak wiem wiem Jak przestane zakladac... bla bla)
Mam takie wyobrażenie, o Twojej osobie, jaki obraz zbudowałeś.
Bez poszukiwania drugiego dna przeczytaj to co napisałeś:
Mam takie wyobrażenie, o Twojej osobie, jaki obraz zbudowałeś.
Młodziez teraz to określa słowami: mam to na to wyjebane
Bez poszukiwania drugiego dna przeczytaj to co napisałeś:
Ja pierdole czlowieku :D
Naprawde jestes chory.
Nadal nie widze sugerowania w tym zdaniu ze mamy liczyc na polecenia kogos mimo uzytego slowa "polecic". raczej zasugerowałem iz warto szukac skoro inni polecaja tzn ze jest ich tam wiecej. No ale to juz zbyt trudne dla ciebie.
Młodziez teraz to określa słowami: mam to na to wyjebane
Ja pierdole czlowieku :D
Naprawde jestes chory.
Nadal nie widze sugerowania w tym zdaniu ze mamy liczyc na polecenia kogos mimo uzytego slowa "polecic". raczej zasugerowałem iz warto szukac skoro inni polecaja tzn ze jest ich tam wiecej. No ale to juz zbyt trudne dla ciebie.
Jak to powiedział klasyk "nie trzymasz ciśnienia". Ale to akurat nie dziwne dla mnie, całkowicie zgodne z moim wyobrażeniem o Tobie.
Nadal zalecam zimne okłady, choć zaczynam wątpić czy cokolwiek może Ci jeszcze pomóc.
Jak to powiedział klasyk "nie trzymasz ciśnienia". Ale to akurat nie dziwne dla mnie, całkowicie zgodne z moim wyobrażeniem o Tobie.
Nadal zalecam zimne okłady, choć zaczynam wątpić czy cokolwiek może Ci jeszcze pomóc.
Dobrze juz dobrze :* <3 <3
Z reguły nie wtrancam się w dwustronne dyskusje, ale...
Z zestawienia tych dwóch zdań wynika, że łatwiejsze niż "polecieć do Ciballi itd" jest, albo znalezienie drugiego Brzęczka, co poleca talenty z rodziny, albo sam mechanizm polecania talentów (z rodziny).
Jak dla mnie za bardzo wyeksponowana jest rola Brzęczka i czynność "polecenia", w odróżnieniu od mnogości występowania talentów footballowych na swojskiej ziemi polskiej.
Tyle z mojej strony, Panowie.
Z reguły nie wtrancam się w dwustronne dyskusje, ale...
Z zestawienia tych dwóch zdań wynika, że łatwiejsze niż "polecieć do Ciballi itd" jest, albo znalezienie drugiego Brzęczka, co poleca talenty z rodziny, albo sam mechanizm polecania talentów (z rodziny).
Jak dla mnie za bardzo wyeksponowana jest rola Brzęczka i czynność "polecenia", w odróżnieniu od mnogości występowania talentów footballowych na swojskiej ziemi polskiej.
Tyle z mojej strony, Panowie.
Dobrze, mea culpa.
tworzac, ten jakże modny post miałem na mysli ze trzeba szukac a nie latac do Cibalii.
a propos szukania...ciekawe jak się zaprezentuje ten Kucharczyk. Chłopak ma 19 lat, statsy więcej niz dobre...podobno wygraliśmy o niego "batalię z Lechem i Wisłą". Ciekawe.
jest w sumie tylko 3 lata młodszy od Lewandowskiego...mam nadzieję że sie sprawdzi. Może widział ktoś tego młodziana w akcji?
sorry za ot
Może widział ktoś tego młodziana w akcji?
Bezpośrednio od osob które go widzialy a nawet grały z Nim w piłke znam bardzo pochlebne opinie. Tylko raczej nie nastawiałbym się ze On zbawi Legie.
Ale generalnie na +.
wystarczy niech strzeli na początek 5-6 bramek w sezonie w lidze. ;)
Dobrze, mea culpa.
tworzac, ten jakże modny post miałem na mysli ze trzeba szukac a nie latac do Cibalii.
Spoko.
Też chcę być modny: :* <3 <3
:p:p:p:p
wystarczy niech strzeli na początek 5-6 bramek w sezonie. ;)
Jesli dostanie szanse.;)
Wiadomo ze Skorża to nie Urban, który dawał szanse młodym nawet kosztem wyniku.
Skorża nie sądze aby był do tego skłonny.
wystarczy niech strzeli na początek 5-6 bramek w sezonie w lidze. ;)
Najpierw niech dostanie szansę bo jeżeli transfery okażą się udane to trawy nie powącha.
Zostanie mu puchar (jeżeli będzie) i ME.
Daj spokój Vittek, miej na to wyje...chane ;)
PS mam nadzieję, że w kwestii mody nie zmieniasz kursu w stronę Manu ;)
PS mam nadzieję, że w kwestii mody nie zmieniasz kursu w stronę Manu ;)
Siwiejąca głowa... nie wypada :o
PS. Na obchodach będziesz? :cool:
Piłeczka jak najbardziej. Wieczór - wesele :/