PDA

Zobacz pełną wersję : transfery (epizod #2)

Sebek
25-05-10, 10:33
Podobno Jaga pytała wczoraj o Chinyamę.
Dziś przeczytałem, że Śląsk zakończył negocjacje w sprawie Wawrzyniaka.
Do czego to doszło?! Ja pierdzielę, ale obciach! :mad:

Bolek
25-05-10, 10:44

Tego o Wawrzyniaku nie widziałem, ale jak przeczytałem newsa o Chinyamie to też mi przyszło do głowy, że w ciężkich czasach żyjemy jeśli jakiejś Jagielloni przychodzi do głowy chcieć od nas potencjalnie najskuteczniejszego napastnika (wiem, że to dziwnie brzmi ale w końcu mówimy o facecie, który w ostatnim sezonie w którym GRAŁ w piłkę był królem strzelców polskiej ligi). No, ale w końcu to oni muszą się zbroić na puchary.

K...a dno!!!

Lleyton
25-05-10, 10:51

Na cholerę im Murzyn ze szkła ?!

Czy Ty wiesz , że jak Wawrzyniak był młody to też był Murzynem ?

Kijek
25-05-10, 11:25

10 lat temu nikt z Nas by nie pomyślał, że ktokolwiek z Naszej ligi może chcięć kupić kogoś od Nas a teraz prosze byle łajzy.

MrX
25-05-10, 11:33
A to kolejna "perełka" transferowa z dzisiejszego ranka.....

Jak informuje „Sportski Żurnal”, prawy obrońca Partizana Belgrad – Srdja Kneżević, znalazł się na celowniku Legii Warszawa. Ten 25-letni piłkarz może występować też na pozycji stopera. - Jedyne zalety Kneżevicia to wytrzymałość i wola walki – ocenia belgradzki korespondent serwisu "Futbolnet.pl" Nenad Stoković.

- Nie potrafi przeprowadzić akcji po skrzydle. Nie sprawia też wielu problemów napastnikom rywali. Łatwo go też sprowokować – przestrzega Stoković. Zdaniem serbskiego dziennikarza, Legia powinna swe zainteresowanie skierować raczej na lewego obrońcę Partizana, Marko Lomicia. – On zdecydowanie bardziej pasowałby do zespołu z Łazienkowskiej. Bo Kneżević to jedna wielka pomyłka! – uważa żurnalista

Sebek
25-05-10, 11:34
Czy Ty wiesz , że jak Wawrzyniak był młody to też był Murzynem ?
To, że był murzynem wiedzą wszyscy.
Ale szklanym murzynem nie był. Twardy był.
Węglem się brzydził. Koks jadał. Lofixem zapijał.

Kijek
25-05-10, 11:35

.... słaby piłkarz, ale moze jest pedałem.

Lleyton
25-05-10, 11:58
To, że był murzynem wiedzą wszyscy.
Ale szklanym murzynem nie był. Twardy był.
Węglem się brzydził. Koks jadał. Lofixem zapijał.

Iwański w jego wieku nie jadł .

emer
25-05-10, 12:06

To Iwański nigdy nie był dobry?

Sebek
25-05-10, 12:07
Bzdura! Iwański nigdy nie był w jego wieku!

Mixel
25-05-10, 12:07

Jedyne zalety Kneżevicia to wytrzymałość i wola walki – ocenia belgradzki korespondent serwisu "Futbolnet.pl" Nenad Stoković.

- Nie potrafi przeprowadzić akcji po skrzydle. Nie sprawia też wielu problemów napastnikom rywali. Łatwo go też sprowokować – przestrzega Stoković. Zdaniem serbskiego dziennikarza, Legia powinna swe zainteresowanie skierować raczej na lewego obrońcę Partizana, Marko Lomicia. – On zdecydowanie bardziej pasowałby do zespołu z Łazienkowskiej. Bo Kneżević to jedna wielka pomyłka! – uważa żurnalista

Mnie to ciekawi, że żaden z tych wszechwiedzących dziennikarzy nigdy nie został najlepszym trenerem.

Mixel
25-05-10, 12:10

No i jest jeszcze jedna drobna różnica. Transfermarkt wycenia Knezevica na 750 K EUR a Lomica na 1,25 M EUR...Nie mówiąc już o tym, że pierwszy jest środkowym a drugi lewym...

Mixel
25-05-10, 12:16
10 lat temu nikt z Nas by nie pomyślał, że ktokolwiek z Naszej ligi może chcięć kupić kogoś od Nas a teraz prosze byle łajzy.

Przeceniasz, przypomnę, że 10 lat temu z Legii odeszli:
Skrzypek do Pogoni
Oreszczuk do Rosji
Solnica do Odry Opole
Wyparło do Ceramiki
Boruc do Pogoni Siedlce (wypożyczenie)
Kowalewski do Dyskobolii (wypożyczenie)

Lleyton
25-05-10, 12:37
To Iwański nigdy nie był dobry?

Nigdy !
Cena Iwańskiego rośnie wprost proporcjonalnie do jego wagi .
Gdyby Iwański wracał po każdym meczu ze stratą paru kilo , byłoby go mniej coraz !
Iwańskiego !

Bzdura! Iwański nigdy nie był w jego wieku!

Czy ja mówię , że był ?!
Je przecież...
Przez cały czas ! Na okrągło !

Sebek
25-05-10, 12:38
Skrzypek do Pogoni
Oreszczuk do Rosji
Solnica do Odry Opole
Wyparło do Ceramiki

Niby racja, ale w/w nie byli podstawowymi zawodnikami pierwszego składu.
Mnie do głowy przychodzi zasilenie Widzewa przez Michalskiego i Szczęsnego, ale to było kilka lat wcześniej.
Oczywiście, mówię o polskich klubach.

Sebek
25-05-10, 12:45
Je przecież...
Przez cały czas ! Na okrągło !
I po co te nerwy?
Iwański je, bo jedzenie jest obowiązkowe.
No… chyba, że akurat w kiblu jest, to wtedy nie je, tylko jedzą inni.

Lleyton
25-05-10, 12:55
Niech Iwański idzie jeść do innego klubu .
Niech on nie miauczy...

Calagan
25-05-10, 12:55

Mnie to dwie rzeczy z tego tekstu intryguja.
Jakim cudem ten kaleczny Knezevic przez 2 lata gral w podstawowym skladzie Partizana?
I jakim cudem serbski dziennikarz wie jaki pilkarz bardziej lub mniej pasuje do Legii? Oglada ta Legie, czy co?

MrX
25-05-10, 13:11
Jakim cudem ten kaleczny Knezevic przez 2 lata gral w podstawowym skladzie Partizana?
I jakim cudem serbski dziennikarz wie jaki pilkarz bardziej lub mniej pasuje do Legii? Oglada ta Legie, czy co?

Jak to zwykle o tej porze transferowo-dziennikarski sezon ogórkowy. Jak jeszcze usłyszeli ze KP ma do wydania 3,5 bani ojro - to karuzela plotkarska ruszyła pełna parą... Przed chwilą znalazłem ze Vdroljaka kupują tylko teraz już za 1,5 mln ojoro a nie 1 mln.....

Kosmala w dzisiejszym wywiadzie potwierdził że w ciągu najbliższym 10 dni maja finalizować. No to się nie długo przekonamy...

Sebek
25-05-10, 13:35
Niech Iwański idzie jeść do innego klubu .
Niech on nie miauczy...
Nie liczyłbym na to.
Iwański żyje z jedzenia w Legii.

(L)ebil
25-05-10, 13:50

Wystarczy, że spotyka sie od czasu do czasu z Okuką. Mógl tez sie dowiedzieć od G. Bronowickiego, że w Polsce ogólnie brakuje lewych obrońców i on jako prawy musiał grac na lewej.

Mixel
25-05-10, 14:04
Wystarczy, że spotyka sie od czasu do czasu z Okuką. Mógl tez sie dowiedzieć od G. Bronowickiego, że w Polsce ogólnie brakuje lewych obrońców i on jako prawy musiał grac na lewej.

He, he, he...

Kijek
25-05-10, 14:33
Skrzypek do Pogoni
Oreszczuk do Rosji
Solnica do Odry Opole
Wyparło do Ceramiki

Czy wówczas którykolwiek z nich grał w Legii pierwsze skrzypce ? Nie. A Chinyama i Wawrzyniak jeśli grają to są bardziej liczący się.

Kijek
25-05-10, 14:35
Niby racja, ale w/w nie byli podstawowymi zawodnikami pierwszego składu.
Mnie do głowy przychodzi zasilenie Widzewa przez Michalskiego i Szczęsnego, ale to było kilka lat wcześniej.
Oczywiście, mówię o polskich klubach.

No to racja Michalski i Szczęsny to jedyne przyklady.
Ale generalnie Widzew wtedy z Nami walczyl o najwyzsze pozycje a tutaj chodzi mi bardziej o fakt, że byle drużynka podkupic nam chce czołowych Naszych piłkarzy.

I ja nie mam pretensji do Nich bo czemu by mieli tego nie robic? Chodzi mi o fakt, zarządzania Naszym klubem.

Mixel
25-05-10, 15:28
Czy wówczas którykolwiek z nich grał w Legii pierwsze skrzypce ? Nie. A Chinyama i Wawrzyniak jeśli grają to są bardziej liczący się.

Solnica w sezonie 98/99 grając w Legii jedną rundę rozegrał 11 na 15 spotkań, następnie był wypożyczony do Pogoni Szczecin - 13 meczy 2 bramki w rundzie, Lecha 7 meczy w rundzie i po powrocie do Legii już się nie załapał do składu. (Grając 4 pełne rundy rozegrał dla Legii 45 meczy)
Skrzypek odpowiednio w całym sezonie 98/99 rozegrał w Legii 20 na 30 meczy, następnie na wiosnę 2000 rozegrał 6 spotkań i poszedł do Pogoni. (Ogólnie grając 6 pełnych rund rozegrał dla Legii 53 mecze)
Oreszczuk zagrał w sezonie 98/99 8 meczy w lidze, 1 w PP i 5 w pucharze UEFA strzelając w tym ostatnim dwie bramki.

Jeśli Twoim zdaniem to są gorsze rezultaty niż Chiniego i Wawrzyniaka w ostatnim sezonie to czapki z głów.

Mixel
25-05-10, 15:32
No to racja Michalski i Szczęsny to jedyne przyklady.
Ale generalnie Widzew wtedy z Nami walczyl o najwyzsze pozycje a tutaj chodzi mi bardziej o fakt, że byle drużynka podkupic nam chce czołowych Naszych piłkarzy.

I ja nie mam pretensji do Nich bo czemu by mieli tego nie robic? Chodzi mi o fakt, zarządzania Naszym klubem.

A co ma zarządzanie klubem do kaczek dziennikarskich? Chciałbyś żeby szef ochrony biegał do redakcji i wyłapywał "dziennikarzy" piszących co im ślina na język przyniesie?
A jeśli chodzi o podkupowanie przez Jagiellonię to Tutaj (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/znany-napastnik-mysli-o-grze-w-ekstraklasie,1,3230700,wiadomosc.html) nic nie piszą o Chinim za to dużo piszą o kilku innych napastnikach.

Lleyton
26-05-10, 07:38
Nie liczyłbym na to.
Iwański żyje z jedzenia w Legii.

Kotlet z piłkarza trzeciej kategorii , pomielony razem z budą .

Sebek
26-05-10, 08:06
Solnica w sezonie 98/99 grając w Legii jedną rundę rozegrał 11 na 15 spotkań, następnie był wypożyczony do Pogoni Szczecin - 13 meczy 2 bramki w rundzie, Lecha 7 meczy w rundzie i po powrocie do Legii już się nie załapał do składu. (Grając 4 pełne rundy rozegrał dla Legii 45 meczy)
Skrzypek odpowiednio w całym sezonie 98/99 rozegrał w Legii 20 na 30 meczy, następnie na wiosnę 2000 rozegrał 6 spotkań i poszedł do Pogoni. (Ogólnie grając 6 pełnych rund rozegrał dla Legii 53 mecze)
Oreszczuk zagrał w sezonie 98/99 8 meczy w lidze, 1 w PP i 5 w pucharze UEFA strzelając w tym ostatnim dwie bramki.

Jeśli Twoim zdaniem to są gorsze rezultaty niż Chiniego i Wawrzyniaka w ostatnim sezonie to czapki z głów.

Abstrahując od statystyk, Solnica utkwił mi w pamięci, jako ten dwunasty, wieczny rezerwowy. Skrzypek też wieczny – wiecznie kontuzjowany. Najbardziej pamiętam jego świetne mecze w reprezentacji: z Włochami i Brazylią. A Roman? Za Romana odpowiadał Mazurek, co nie? Sporą kasę za niego wyrzygał. Szkoda, że kolo w piłkę nie bardzo potrafił grać. IMHO, 10 lat temu, w/w nie stanowili o sile Legii. Jednakże mogę się mylić, latka lecą, pamięć już nie ta.

Mixel
26-05-10, 08:49
Abstrahując od statystyk, Solnica utkwił mi w pamięci, jako ten dwunasty, wieczny rezerwowy. Skrzypek też wieczny – wiecznie kontuzjowany. Najbardziej pamiętam jego świetne mecze w reprezentacji: z Włochami i Brazylią. A Roman? Za Romana odpowiadał Mazurek, co nie? Sporą kasę za niego wyrzygał. Szkoda, że kolo w piłkę nie bardzo potrafił grać. IMHO, 10 lat temu, w/w nie stanowili o sile Legii. Jednakże mogę się mylić, latka lecą, pamięć już nie ta.

Znaczy Twoim zdaniem Wawrzyniak stanowi o sile Legii?
Nie chcę Legii, w której Wawrzyniak będzie stanowił o jej sile.

(L)ebil
26-05-10, 09:04

A kogo bys chciał na lewej obronie ? Z Polaków oczywiście, bo o obrońcach czołowych europejskich drużyn nawet pomarzyc nie można.

Mixel
26-05-10, 09:18
A kogo bys chciał na lewej obronie ? Z Polaków oczywiście, bo o obrońcach czołowych europejskich drużyn nawet pomarzyc nie można.

Ja piszę o stanowieniu o sile a nie kogo bym chciał?

Sebek
26-05-10, 09:53
Ostatnie słowo, jakie można użyć do opisu dzisiejszej Legii, to "siła".
Ale Wawrzyniaka nie skreślałbym. Mam czuja, że jeszcze będą z niego ludzie.

Mixel
26-05-10, 10:01
Ostatnie słowo, jakie można użyć do opisu dzisiejszej Legii, to "siła".
Ale Wawrzyniaka nie skreślałbym. Mam czuja, że jeszcze będą z niego ludzie.

Dżizas, ja Warzywniaka nie skreślam, niech sobie chłopak gra, ale mówiąc o sile Legii mając na myśli Warzywniaka to IMO pomyłka.

(L)ebil
26-05-10, 14:57
Ja piszę o stanowieniu o sile a nie kogo bym chciał?

Stanowić to można prawo, klacz, a nie siłe piłkarza, drużyny.
A na lewej obronie mamy taki urodzaj, że trudno lepszego od Wawrzyniaka znaleźć. Co wcale nie oznacza, że on jest dobry.

Mixel
26-05-10, 15:21
Stanowić to można prawo, klacz, a nie siłe piłkarza, drużyny.
A na lewej obronie mamy taki urodzaj, że trudno lepszego od Wawrzyniaka znaleźć. Co wcale nie oznacza, że on jest dobry.

Niestety, Twoja znajomość języka jest bardzo uboga. Nie tylko języka.

(L)ebil
26-05-10, 19:49
Niestety, Twoja znajomość języka jest bardzo uboga. Nie tylko języka.

A coś merytorycznie w temacie lewego obrońcy ? Przed chwila usłyszałem Smude. Tez nie ma lewego (z prawdziwego zdarzenia). Z całej ligi.