PDA

Zobacz pełną wersję : Ech...

Bolek
24-09-09, 11:08
Wypowiedź Rzeźniczaka z wywiadu z gazeta.pl:

"- Moje podstawowe zadanie to bronienie. Z tego jestem przede wszystkim rozliczany. Żeby nie dopuszczać do groźnych sytuacji pod naszą bramką. To, co robię pozytywnego pod bramką rywala, traktowane jest jako bonus. Ta moja gra ofensywna wciąż wymaga dużej poprawy."

Może ktoś Kubie wytłumaczy, że w XXI wieku zaangażowanie (efektywne) bocznego obrońcy w akcje ofensywne to abecadło a nie bonus?

No i jak tu ma być dobrze?

Mixel
24-09-09, 11:23
A zastanowiłeś kto mu powiedział to co mówi? Albo inaczej, kto mu nie powiedział, tego co Ty mówisz? To nie jest wina Kuby, to jest wina tych, którzy są/byli za niego i jego grę odpowiedzialni.

Bolek
24-09-09, 12:18
Wiem, ale przeraża mnie fakt, że w tym kraju taka opinia nie jest niczym zaskakującym. Dziennikarz przeprowadzający wywiad też się o tym nie zająknął.

Junior
24-09-09, 15:08
Na dodatek Rzeźniczak zaczynał "karierę" jako środkowy obrońca teraz to się przekłada na jego grę.

Dobrze ze widać progres w grze Rzeźniczaka w ostatnim czasie. Jestem ciekaw jaka w tym zasługa Urbana czy to tylko owocuje praca nad sobą którą wykonuje Rzeźniczak.

mardo
24-09-09, 15:23
Na dodatek Rzeźniczak zaczynał "karierę" jako środkowy obrońca teraz to się przekłada na jego grę.

Dobrze ze widać progres w grze Rzeźniczaka w ostatnim czasie. Jestem ciekaw jaka w tym zasługa Urbana czy to tylko owocuje praca nad sobą którą wykonuje Rzeźniczak.

W tym samym wywiadzie Rzeźnik mówił, że zostaje 15-20 min. po treningu i ćwiczy dośrodkowania (jak trener pozwoli). To już wiesz jaka w tym zasługa Urbana.

Mermi
24-09-09, 16:29
W tym samym wywiadzie Rzeźnik mówił, że zostaje 15-20 min. po treningu i ćwiczy dośrodkowania (jak trener pozwoli). To już wiesz jaka w tym zasługa Urbana.

No skoro pozwala, to jest wielka zasługa :D