PDA

Zobacz pełną wersję : Przeczytane posty

SebKo
22-09-09, 10:03
Witam,

Jak odróżnić nieprzeczytane posty od przeczytanych? I co oznacza taki kwadracik przy poście, raz żółty, a raz szary?

Pozdrawiam
SebKo

vicio
22-09-09, 15:23
Hej SebKo,
Generalnie przeczytane posty - mają zieloną zajawkę, a nowe czerwonawą (wg. mojego pojęcia o kolorach) - prostokąciki z lewej strony postu w widoku drzewkowym.
Natomiast kiedy nowy post staje się przeczytanym to jakiś bardziej skomplikowany algorytm....

SebKo
23-09-09, 10:03
Hej SebKo,
Generalnie przeczytane posty - mają zieloną zajawkę, a nowe czerwonawą (wg. mojego pojęcia o kolorach) - prostokąciki z lewej strony postu w widoku drzewkowym.
Natomiast kiedy nowy post staje się przeczytanym to jakiś bardziej skomplikowany algorytm....

Cześć,

Ale ja nie widzę żadnych czerwonych i zielonych kolorów, widok mam drzewkowy i z tego co wiem, nie jestem daltonistą :)

Pozdrawiam
SebKo

Mixel
23-09-09, 10:27
Cześć,

Ale ja nie widzę żadnych czerwonych i zielonych kolorów, widok mam drzewkowy i z tego co wiem, nie jestem daltonistą :)

Pozdrawiam
SebKo

no właśnie chyba im się zniknęło :D wczoraj były

dziwne, bo w tym temacie nie widzę, ale w wypadku tematu Chini już się pojawiają...

Mixel
23-09-09, 10:33
A teraz i w tym temacie pojawił mi się mój post jako nowy.

vicio
23-09-09, 21:02
Nie widzisz tak?

vicio
23-09-09, 21:15
No i zielone - stare, ok, nie czerwonawe, tylko różowawe - nowe. ;)

Piszę o tych znaczkach tuż przed tekstem posta w widoku drzewkowym.

SebKo
24-09-09, 09:48
No i zielone - stare, ok, nie czerwonawe, tylko różowawe - nowe. ;)

Piszę o tych znaczkach tuż przed tekstem posta w widoku drzewkowym.

Nie, mam kolory: szary i żółty, ale to i tak nic nie znaczy - przeczytane posty są w obydwu kolorach.

vicio
24-09-09, 20:34
SebKo - a jak sobie "dwuklikiem" na herbie Legii zaznaczysz całe forum (w widoku głównym) jako przeczytane, to też masz różne kolory ikonek przy postach w widoku drzewkowym?

mardo
24-09-09, 20:43
tak jak pisałem w innym wątku:

u mnie jest tak, że jeżeli przeczytam posty w danym wątku i potem kliknę na górną grafikę chcąc wrócić do głównej strony to nadal mam je jako nowe posty, ale jeżeli chcąc powrócić kliknę nie na główną grafikę a na link w pasku pod menu: Legia Forum F@ns - Najstarsze w sieci forum dyskusyjne kibiców Legii Warszawa to jest OK

a poza tym, zauważcie że są dwa widoki drzewkowe - jedno w głównym "pokoju" dyskusyjnym, np. Forum a drugie jak już kliknie się w danym "pokoju" w interesujący nas wątek - wtedy pojawia się widok drzewkowy w takim okienku na postami (oczywiście przy wyborze widoku mieszanego) i wtedy kolory tych "kwadracików" są różne