PDA

Zobacz pełną wersję : Kolory, style

mardo
01-09-09, 18:15
czym się będziemy kierowali tworząc nowe forum?

staramy się jak najbardziej zbliżyć kolorystycznie do starego forum, czy też tworzymy coś nowego?

scar
01-09-09, 21:30
Dochowałbym tradycji "zielonego" ;)

Pytanie - grafika nad menu? Jaki rozmiar? Czy potrzebne są inne elementy graficzne?

mardo
01-09-09, 21:42

Pytanie - grafika nad menu? Jaki rozmiar? Czy potrzebne są inne elementy graficzne?

może uda się ten herb do tła wrzucić :D

co do grafiki nad menu to sam nie wiem - z jednej strony im prościej tym lepiej a z drugiej przydałoby się coś atrakcyjnego dla oka, ale bez technologii flash

jeżeli chodzi o inną grafikę to dobrze by było te wszystkie "ikonki" informujące o nowych postach, itd. zrobić bardziej legijne

Mixel
01-09-09, 22:33
wydaje mi się, że zielony jest kolorem, który musi być, niezależnie od tego czy ktoś lubi czy nie ;)
Grafika tytułowa tak ale...co ma być w tej grafice, bo obawiam się, że nie dogodzimy wszystkim a w szczególności tym, którzy są antyITI. Ja nie preferuję nowego czarnego herbu ale umieszczenie go będzie zawsze krytykowane a nie umieszczenie to też nie dobrze, bo będą wymyślać, że jakieś problemy mamy, niby popieramy ale herbu nie umieściliśmy...
Na teraz nie mam koncepcji, ale się zastanowię

mardo
01-09-09, 23:56
propozycja ikonek do głównej strony informujących czy są na forum nowe wpisy, czy też nie:

Forum zawiera nowe posty - http://www.centrumpilkarskie.pl/images/vb/forum_new.gif

Forum nie zawiera nowych postów - http://www.centrumpilkarskie.pl/images/vb/forum_old.gif

Mixel
02-09-09, 20:31
Ikonki fajne, a przy okazji, może jakieś zmiany znacznika "acitve" - "inactive"

Borracho
02-09-09, 23:26

Zdecydowanie trzeba zmienić kolorystykę; to ZOMO-blue jest fatalne. Zielony jest chyba oczywisty ...

mardo
03-09-09, 19:29
a jak Wam się podoba obecny styl - oczywiście należy go potraktować jako punkt wyjścia do modyfikacji bo wszystko tworzyć od zera to chyba bez sensu

głównie chodzi o zieleń, czy pasuje?

Bolek
04-09-09, 08:53
wydaje mi się, że zielony jest kolorem, który musi być, niezależnie od tego czy ktoś lubi czy nie ;)
Grafika tytułowa tak ale...co ma być w tej grafice, bo obawiam się, że nie dogodzimy wszystkim a w szczególności tym, którzy są antyITI. Ja nie preferuję nowego czarnego herbu ale umieszczenie go będzie zawsze krytykowane a nie umieszczenie to też nie dobrze, bo będą wymyślać, że jakieś problemy mamy, niby popieramy ale herbu nie umieściliśmy...
Na teraz nie mam koncepcji, ale się zastanowię

Hej, jeśli o mnie chodzi to zdecydowanie preferowałbym umieszczenie tylko herbu z 1957 roku. Czarny mi nie pasuje. W sumie chłopaki mają namiary mailowe na większość użytkowników poprzedniego forum (chodzi mi oczywiście o zarejestrowane osoby udzielające się obecnie + osoby, które z tamtego forum zniknęły, ale są zainteresowane nowym) więc może przeprowadzić jakąś ankietę wśród tych osób? Jak pisze Mixel temat jest drażliwy.

Pozdrawiam po moim pierwszym poście.
Bolek

Bolek
04-09-09, 08:54
a jak Wam się podoba obecny styl - oczywiście należy go potraktować jako punkt wyjścia do modyfikacji bo wszystko tworzyć od zera to chyba bez sensu

głównie chodzi o zieleń, czy pasuje?

Mi jak najbardziej

Admin
04-09-09, 21:36
Jak dla mnie tez trumna jest mocno dyskusyjna.

jonesy

vicio
06-09-09, 11:03
Nie chcę się o kolorach specjalnie szczegółowo wypowiadać, ale osobiście dałbym go więcej, w różnych odcieniach - np. zamiast tych szarości - b.ciemny zielony.
Ale nie będę się upierał :)

vicio
06-09-09, 11:10
Temat jest i owszem drażliwy, ale ja bym go nie unikał... Dlatego oficjalnie jestem za umieszczeniem również i czarnego herbu.

mardo
06-09-09, 16:57
Temat jest i owszem drażliwy, ale ja bym go nie unikał... Dlatego oficjalnie jestem za umieszczeniem również i czarnego herbu.

skoro czarny herb jest również oficjalnym to też jestem za jego umieszczeniem

wyeksponować można ten najbardziej lubiany

emer
07-09-09, 09:08
Jesli chodzi o herb - opcja wyboru ze względu na kibiców innych drużyn jest imo obowiązkowa. W przypadku kibiców Legii proponuję z autoamtu zielone logo. Po pierwsze - chyba wszyscy są przywiązni, po drugie unikniemy podziałów we własnych szeregach.
hough!

PanRAD
15-09-09, 22:25
Wydaje mi się, że pomysł z narzucaniem z automatu zielonego herbu nie jest najlepszym pomysłem. Na ostatnio działającym parsimony niektórzy wybierali jednak trumienkę. Pozostawiłbym możliwość wyboru między zieloną i czarną tarczą. Poprawka na wygląd czarnej, niech będzie kopią tej historycznej a nie tego cuda lansowanego przez KP.
Dla niezdecydowanych polecam eLlllllka

Ogólnie forum wygląda bardzo ładnie, widać że ktoś tu się napracował! Gratuluję!!!

Admin
16-09-09, 01:35
Wydaje mi się, że pomysł z narzucaniem z automatu zielonego herbu nie jest najlepszym pomysłem. Na ostatnio działającym parsimony niektórzy wybierali jednak trumienkę. Pozostawiłbym możliwość wyboru między zieloną i czarną tarczą. Poprawka na wygląd czarnej, niech będzie kopią tej historycznej a nie tego cuda lansowanego przez KP.
Dla niezdecydowanych polecam eLlllllka

Ogólnie forum wygląda bardzo ładnie, widać że ktoś tu się napracował! Gratuluję!!!

Kolega się dopomina o "klepsydrę"?
Bardzo proszę. :D

Na tę chwilę niestety trzeba przysłać info do mnie abym ustawił inny herb od tego "ogólnie przyjętego". Tak więc jeżeli ktoś chce mieć inny herb to zapraszam.

To pisałem ja - mardo ;)

PanRAD
17-09-09, 22:46
Kolega się dopomina o "klepsydrę"?
Bardzo proszę. :D

Na tę chwilę niestety trzeba przysłać info do mnie abym ustawił inny herb od tego "ogólnie przyjętego". Tak więc jeżeli ktoś chce mieć inny herb to zapraszam.

To pisałem ja - mardo ;)

Się kolega wcale NIE DOPOMINAŁ!
Od poczatku podjeżdżało mi tu jakąś prowokacją, już na starcie wydawało mi się, ze Admini sobie jakieś sondowanie urządzili. A tu proszę, upomnisz się za cywilizowanymi zasadami to ci wmówią, że o "klepsydrę" prosisiłeś.
Niniejszym proszę bardzo o przywrócenie mi jedynego słusznego herbu!
Już będę siedział cicho, obiecuję!
Pokorny.

Admin
17-09-09, 23:04
Się kolega wcale NIE DOPOMINAŁ!
Od poczatku podjeżdżało mi tu jakąś prowokacją, już na starcie wydawało mi się, ze Admini sobie jakieś sondowanie urządzili. A tu proszę, upomnisz się za cywilizowanymi zasadami to ci wmówią, że o "klepsydrę" prosisiłeś.
Niniejszym proszę bardzo o przywrócenie mi jedynego słusznego herbu!
Już będę siedział cicho, obiecuję!
Pokorny.

mówisz i masz ;)

a Kolega lepiej niech się udziela, od tego jest forum!

(L)ebil
17-09-09, 23:20
eLlllllka
+ heeeeerb = :)