PDA

Zobacz pełną wersję : Przeczytane i nie przeczytane

Lyland
17-09-09, 21:25
Słuchajcie jak to jest z tymi przeczytanymi postami które były "nowe" ? :) Tzn chodzi mi o przejście na "przeczytane". Jak otwieram nową wiadomość to później po przeczytaniu (rzecz jasna) i przejściu do ogólnego widoku nadal stoi że nie przeczytałem nic :)

mardo
17-09-09, 21:30
też zauważyłem, że coś jest nie tak

być może trzeba pogrzebać w ustawieniach czasu, po którym post uznaje się za przeczytany

bo to chyba na tej zasadzie działa, ale mogę się mylić

vicio
17-09-09, 21:38
A dlaczego zniknął button "Nowe posty", hę? ;>

mardo
17-09-09, 21:41
Słuchajcie jak to jest z tymi przeczytanymi postami które były "nowe" ? :) Tzn chodzi mi o przejście na "przeczytane". Jak otwieram nową wiadomość to później po przeczytaniu (rzecz jasna) i przejściu do ogólnego widoku nadal stoi że nie przeczytałem nic :)

już chyba wiem

jak jesteś w poście który przeczytałeś i chcesz wrócić na główną stronę forum to nie klikaj w górną grafikę tylko w ten link pod paskiem menu - wtedy będziesz miał ten wątek jako przeczytany - przynajmniej u mnie tak działa

mardo
17-09-09, 21:42
A dlaczego zniknął button "Nowe posty", hę? ;>

na razie to wywaliłem bo się coś skopsało :D

vicio
17-09-09, 22:04
na razie to wywaliłem bo się coś skopsało :D

Ale rozumiem, że pracujecie nad tym? Czy już definitywnie "kosz"?

Przyznaję, że jako chroniczny bywalec i czytalec wszystkich postów lubiłem ten przycisk :D

Lyland
17-09-09, 22:07
Wiesz co od początku klikałem w ten link i wątek nadal był/jest nie przeczytany :/ i jeszcze jedno po jakimś czasie (nie używania strony) wywala mnie z forum, też tak macie ?

vicio
17-09-09, 22:13
już chyba wiem

jak jesteś w poście który przeczytałeś i chcesz wrócić na główną stronę forum to nie klikaj w górną grafikę tylko w ten link pod paskiem menu - wtedy będziesz miał ten wątek jako przeczytany - przynajmniej u mnie tak działa

To chyba nie takie proste... Klikam wszystko co się da dookoła i 3 czerwonawe posty w tym wątku jak były, tak są :)

mardo
17-09-09, 22:14
Wiesz co od początku klikałem w ten link i wątek nadal był/jest nie przeczytany :/ i jeszcze jedno po jakimś czasie (nie używania strony) wywala mnie z forum, też tak macie ?

no to jonesy musi na to zerknąć i się wypowiedzieć

co do wylogowywania to też sprawdzę

vicio
17-09-09, 22:15
i jeszcze jedno po jakimś czasie (nie używania strony) wywala mnie z forum, też tak macie ?

Nie - ja potrafię "zostawić się" tu na cały dzień (czy noc) i po powrocie wszystko hula, jak gdyby nigdy nic :)

jonesy
17-09-09, 22:43

A zaznaczasz zapamietaj mnie podczas logowania (checkbox obok loginu)? Jesli nie zaznaczysz, sesja sie automatycznie skonczy po jakims czasie (nie sprawdzalem po jakim dokladnie, ale ja ustawiam u siebie zawsze od 10 do 40 minut)

Na jaki adres wchodzisz ? Pozniej zrobie przekierowanie z jednego na drugi - ale jesli ejstes na legiaforumfans.pl i wejdziesz na www.legiaforumfans.pl to nie bedziesz zalogowany - forum traktuje to jako oddzielne domeny na oddzielnych sesjach.

jonesy
17-09-09, 23:23
To chyba nie takie proste... Klikam wszystko co się da dookoła i 3 czerwonawe posty w tym wątku jak były, tak są :)

Sam nie wiem, ale moze ten mechanizm dziala - posty od ostatniej wizyty, z czego ostatnia wizyta traktowana jest jako calosc (czyli np czas dluzszy niz x czasu).

Chyba bedzie trzeba w bebechach tego poszukac.

Lyland
18-09-09, 08:23
Witam! Nie zaznaczałem z niewiedzy :) Wchodzę już na adres docelowy.