Zobacz pełną wersję : Dudka?
http://legia.net/wiadomosci,36373-fakt:_dudka_od_lata_w_legii.html
Z jednej strony niby "Fakt" z drugiej - ta gazeta zaskakująco często trafia ze swoimi informacjami.
Dudka w Legii to dobry pomysł? IMO tak, pod warunkiem, że jako defensywny pomocnik.
A on przez te pare lat w tym Krakowie nie został przez ten czas "wychowany w nienawisci..." ?
Z jednej strony niby "Fakt" z drugiej - ta gazeta zaskakująco często trafia ze swoimi informacjami.
Dudka w Legii to dobry pomysł? IMO tak, pod warunkiem, że jako defensywny pomocnik.
Nie taniej by wyszedł kiedyś jako zawodnik kuchenek (i w odstępnym i w utrzymaniu) ?
A on przez te pare lat w tym Krakowie nie został przez ten czas "wychowany w nienawisci..." ?
Ty już naprawdę śmieszny jesteś z tym Twoim oglądem świata....:-)
Zejdź na ziemie :-)
Idąc tym tokiem myślenia w Legii nie powinni grać żadni zawodnicy z poza Warszawy bo przecież cała Polska (może z wyjątkiem Sosnowca, Szczecina i Elbląga) nienawidzi Legii....
Grzelak - grał w Widzewie
Wawrzyniak - też
Kiełbowicz - jeszcze gorzej bo grał i Widzewie i w Polonii :-)
LOL:-)
Ponieważ Zagłębie i Pogoń nie reprezentują odpowiedniego poziomu sportowego proponuję zatem sprowadzać zawodników WYŁĄCZNIE z Juventusu i MAN U - bo mają z nami sztamy :-)
Nie wiem. A masz jakieś info na ten temat? Bo ja nie kojarzę, żeby było głośno o piłkarzach Wisły obrażających Legię (oczywiście poza Kosowskim - ale ileż to już lat temu było).
Nie taniej by wyszedł kiedyś jako zawodnik kuchenek (i w odstępnym i w utrzymaniu) ?
Zapewne taniej. Tylko czy rozkminianie teraz czy trzeba go było wyciągnąć z Amiki czy nie coś da? Mnie ciekawi czy transfer jest realny i czy Dudka faktycznie byłby wzmocnieniem dla Legii.
Ano by wyszedł. Szkoda bo podobno był wtedy o krok od Legii. To jeszcze chyba było za Polmotu?
W każdym razie na defensywnego pomocnika byłby to niezły strzał. Ma gość serce do walki a przez ostatnich kilka lat trochę się jeszcze ograł we Francji...
Pytanie tylko czy to w ogóle jest możliwe? Mam watpliwości. Skoro bańka ojro to górna granica dla Zarzadu to nie sądze żeby było ich na niego stać.....
Idąc tym tokiem myślenia w Legii nie powinni grać żadni zawodnicy z poza Warszawy bo przecież cała Polska (może z wyjątkiem Sosnowca, Szczecina i Elbląga) nienawidzi Legii....
Wawrzyniak - też
Ponieważ Zagłębie i Pogoń nie reprezentują odpowiedniego poziomu sportowego proponuję zatem sprowadzać zawodników WYŁĄCZNIE z Juventusu i MAN U - bo mają z nami sztamy :-)
Z Man U to chyba sztamy nie ma.
Natomiast nie widzę problemu w ściąganiu piłkarzy z Juve i Man U. Żadnego ;-)))
Wawrzyniak - też
"LOL" :D
Nie chce mi się tego komentować serio. Ja tylko zadalem jedno pytanie a Ty od razu dorabiasz do mojego pytania jakas wielką ideologie. Chorą ideologie.
Nie wiem. A masz jakieś info na ten temat? Bo ja nie kojarzę, żeby było głośno o piłkarzach Wisły obrażających Legię (oczywiście poza Kosowskim - ale ileż to już lat temu było).
Nie no może się myle. Dlatego zapytałem ale X zdąrzył już dorobić do tego teorie...
Z Man U to chyba sztamy nie ma.
Natomiast nie widzę problemu w ściąganiu piłkarzy z Juve i Man U. Żadnego ;-)))
Biorąc pod uwagę formę sportową Juve w ostatnich miesiącach tgo wcale mnie jestem pewien że byłby by to wzmocnienia sportowe....
Poza tym u Urbana i tak by nie przeszli testów...:)
"LOL" :D
Nie chce mi się tego komentować serio. Ja tylko zadalem jedno pytanie a Ty od razu dorabiasz do mojego pytania jakas wielką ideologie. Chorą ideologie.
Pytanie było tendecyjne więc się nie dziw :-)
Zapewne taniej. Tylko czy rozkminianie teraz czy trzeba go było wyciągnąć z Amiki czy nie coś da? Mnie ciekawi czy transfer jest realny i czy Dudka faktycznie byłby wzmocnieniem dla Legii.
Sam juz napisałeś, że jako defensywny pomocnik wzmocnieniem by był, jako obrońca nigdy.
Ps. sprawa upada w momencie kiedy Auxerre mówi że chce za niego x/y/z pieniedzy.
Ps2. Nie sadze zeby on chciał wracac
Ps3. watpie w ogole aby to była prawa - kolejny przekaz marketingowy puszczony jako plotka ze oni coś jednak robia... Tak jak te bajki o tej rewoluzji w wakacje - mozna wlozyc międyz bajki.
Ps4. Nie wiem czy nie ma kilku innych Polaków na tą pozycje tanszych( w kupnie i utrzymaniu)/na podobnym poziomie sportowym/łatwiejszych do wzięcia. Tak na szybko mam dwa nazwiska.
Pytanie było tendecyjne więc się nie dziw :-)
Nie wiem jakie było twoje pytanie ale masz obsesje. Serio.
Nie wiem jakie było twoje pytanie ale masz obsesje. Serio.
Pytanie było Twoje nie moje. Obsesji u siebie nie stwiardzam chociaż jak mówi mój znajomy psychiatra: nie ma ludzi zdrowych psychicznie, są tylko jeszcze nie zdiagnozowani :D
Ps4. Nie wiem czy nie ma kilku innych Polaków na tą pozycje tanszych( w kupnie i utrzymaniu)/na podobnym poziomie sportowym/łatwiejszych do wzięcia. Tak na szybko mam dwa nazwiska.
Kogo konkretnie masz na myśli?
Sam juz napisałeś, że jako defensywny pomocnik wzmocnieniem by był, jako obrońca nigdy.
Ps. sprawa upada w momencie kiedy Auxerre mówi że chce za niego x/y/z pieniedzy.
Ps2. Nie sadze zeby on chciał wracac
Ps3. watpie w ogole aby to była prawa - kolejny przekaz marketingowy puszczony jako plotka ze oni coś jednak robia... Tak jak te bajki o tej rewoluzji w wakacje - mozna wlozyc międyz bajki.
Odnośnie bycia wzmocnieniem - zgadzam się z Tobą. Pisząc posta chciałem po prostu poznać zdanie innych użytkowników na ten temat. Zastanawianie się co by było gdyby kiedyś wyciągnąć go z Amiki też może być tematem na forum, ale akurat mnie interesuje teraźniejszość w tym zakresie.
P.S. 1 Zdaję sobie sprawę z niechęci naszych włodarzy do wydawania pieniędzy.
P.S. 2 Akurat tu wydaje mi się, że Dudka mógłby chcieć wrócić do Polski. W Auxerre układa mu się średnio i już jakiś czas temu mówiło się, że chce odejść. Oczywiście, gdyby dostał propozycję z innego zagranicznego klubu to by olał Legię, ale czy ktokolwiek będzie chciał go kupić? Tu jeszcze dochodzi kwestia reprezentacji - chłopaki zdają sobie sprawę, że na Euro 2012 zagramy na pewno więc może będzie chciał powalczyć o występ na mistrzostwach (grając w Legii chyba łatwiej by mu było załapać się do kadry niż grzejąc ławę we Francji).
P.S. 3 Bardzo możliwe, że to kolejna bajka. Wolę jednak podyskutować na ten temat niż po raz milionowy czytać o wyższości Waltera nad Staruchem czy odwrotnie. Że o wzajemnym wyzywaniu się stron nie wspomnę.
P.S. 4 Dawaj te nazwiska - będzie o czym pogadać.
Kogo konkretnie masz na myśli?
Kaźmierczak. Chyba się jemu kontrakt konczy a dodatkowo napewno w utrzymaniu duzo tańszy niz Dudka, mniej gwiazdorzy, sportowo pewnie słabszy ale nie tak wiele aby nie dać mu szansy.
Lewandowski z Ukrainy - ostatnio nie gra i raczej grać nie będzie - za niego pewnie trzeba by zaplacic i w utrzymaniu tez pewnie sporo. Ale wydaje mi się ze On by predzej wrocił do Polski niż Dudka a dodatkowo uważam jest jest jakies szybernascie razy lepszy od niego.
W Polskiej lidze uwazam jest jeden dobry def. pomocnik i gdyby jego udało się sciagnąc zbiłbym pione z Trzeciakiem a mowiło się że się nim interesują - Bruno.
A pewnie jeszcze za granica biega jeszcze jakis nasz, ktorego teraz nie pamietam.
fetuje :D ;)
P.S. 1 Zdaję sobie sprawę z niechęci naszych włodarzy do wydawania pieniędzy.
Wydaje się że w lato, na otwarcie stadionu nie będą mieli wyjścia. Jak chcą przyciągnąć ludzi, muszą zrobić kilka spektakularnych ruchów. Może to jeden z nich?
P.S. 2 Akurat tu wydaje mi się, że Dudka mógłby chcieć wrócić do Polski. W Auxerre układa mu się średnio i już jakiś czas temu mówiło się, że chce odejść. Oczywiście, gdyby dostał propozycję z innego zagranicznego klubu to by olał Legię, ale czy ktokolwiek będzie chciał go kupić? Tu jeszcze dochodzi kwestia reprezentacji - chłopaki zdają sobie sprawę, że na Euro 2012 zagramy na pewno więc może będzie chciał powalczyć o występ na mistrzostwach (grając w Legii chyba łatwiej by mu było załapać się do kadry niż grzejąc ławę we Francji).
Myślę że dużo zależy od tego jak mu pójdzie w tej rundzie. Ale genralnie jestem słabego zdania o ambicji sportowej polskich grajcarów. Obawiam się że Dudka może woleć kilkadziesiąt tysięcy ojro więcej w jakieś lidze w typie belgijskiej czy szkockiej niż coś udowadniać w Legii. Obiektywnie też trzeba przyznać ze polska liga jest tak słaba ze nawet grając w pierwszym składzie trudno tu mówić o rozwoju sportowy grając w meczach z takim Piastem Gliwice czy Arką Gdynia...
P.S. 3 Bardzo możliwe, że to kolejna bajka. Wolę jednak podyskutować na ten temat niż po raz milionowy czytać o wyższości Waltera nad Staruchem czy odwrotnie. Że o wzajemnym wyzywaniu się stron nie wspomnę.
Ooooo, trafiłeś w sedno sprawy :-) Chcemy więcej wątków sportowych !!!! :D
Dudka?
gdzie mam podpisać? :)
Lewandowski z Szachtara to nie wiem - on ma w przeciwieństwie do Dudki nazwisko znane - a 1 angielskiej czy jakiegoś Hanoveru czy Eintrachtu nie przebijemy
Kaźmierczak może być:)
Cetnarski!
Kaźmierczak. Chyba się jemu kontrakt konczy a dodatkowo napewno w utrzymaniu duzo tańszy niz Dudka, mniej gwiazdorzy, sportowo pewnie słabszy ale nie tak wiele aby nie dać mu szansy.
Ten Kazimierczak którego pamietam z Pogoni był niezły (przepiękna brama którą sieknął Legii w Szczecinie) ale przez ostatnie kilka lat kariery zawrotnej nie zrobił... Można go IMO rozpatrywać jako opcję do Dudki ale wyłacznie jako economy version. Sportowo Dudka jednak jest bardziej przekonujący
Lewandowski z Ukrainy - ostatnio nie gra i raczej grać nie będzie - za niego pewnie trzeba by zaplacic i w utrzymaniu tez pewnie sporo. Ale wydaje mi się ze On by predzej wrocił do Polski niż Dudka a dodatkowo uważam jest jest jakies szybernascie razy lepszy od niego.
Oooo, to byłby naprawdę hit! Myślę ze to jest obecnie najlepszy polski defensywny. Przede wszystim ma charyzmę, siłe i potrafi wrzasnąć na boisku. Do tego atomowe uderzenie. Ale kosztowo wyszedł by chyba jeszcze drożej niż Dudka
W Polskiej lidze uwazam jest jeden dobry def. pomocnik i gdyby jego udało się sciagnąc zbiłbym pione z Trzeciakiem mowiło się że się nim interesują - Bruno.
Muszę obejrzeć dokładniej tego Bruno bo albo nie zwróciłem na niego uwagi albo mnie nie oczarował. Ale sugestia ciekawa...
Ooooo, trafiłeś w sedno sprawy :-) Chcemy więcej wątków sportowych !!!! :D
" A piłka sie w ogole jeszcze liczy ? ";)
Bruno to najlepszy zawodnik, dwóch ostanich meczów przeciwko Legii. Franek i Grosik strzelali, ale to on robił grę. Innych meczów śledzików nie ogladałem.
Świetny w odbiorze, konstruktywny w ataku. Mam nadzieję, że umówili się z typem na dalsze kontakty, po ostatnim nieudanym podejściu.
Cetnarski!
Jarzębowski też nieźle błyszczał w Bełchatowie, a po przyjściu do Legii gra gorzej niż średnio...
A ja jestem na nie. Ten koleś nigdy mnie nie przekonywał.
A ja jestem na nie. Ten koleś nigdy mnie nie przekonywał.
dokładnie!
drewniak i tyle, juz lepiej żeby Borysiuk grał przynajmniej jest młody:)