Zobacz pełną wersję : Przywitaj się
Proponuję, aby w tym poście każdy chętny napisał parę słów o sobie.
vicio zaczyna :D
Mówisz i masz :)
Wywołany przez Admina do tablicy, z przyjemnością witam wszystkich na tym przewspaniałym, odświeżonym, cudownie drzewkowym, najstarszym legijnym forum w sieci i na świecie :)
Kilka słów o sobie?
Z Legią na dobre i złe od 1978 r. (jesienią debiut na Łazienkowskiej). Niestety, to co teraz pamiętam, oprócz fascynujących jupiterów, nienaturalnie zielonej murawy i zapachu dymu tytoniowego, nie pozwala mi ustalić, jaki to był konkretnie mecz...
Zawodowo zaś?
...najlepiej opowiem dowcip z mojej branży: "Jesień, przedmieścia Moskwy, jakiś placyk zalany ściekami, fetor wszędzie, nie można oddychać - wybiła studzienka kanalizacyjna. Podjeżdża cytrynka C15, wyskakuje dwóch gości w kombinezonach i gumiakach. Z paki biorą kilka skrzynek z narzędziami i pędzą w kierunku pulsującego szambem źródła. Starszy (pewnie brygadzista) zdecydowanym ruchem sięga w głąb cieczy i zdejmuje pokrywę studzienki. Potem niewiele się zastanawiając, nabiera powietrza i wskakuje do środka. Po chwili wynurza się i woła: szczupaka i dwudziestkę siódemkę. Młodszy, zielony od smrodu, otwiera skrzynkę i podaje narzędzia. Brygadier nurkuje na pół minuty i znów się wynurza wołając: a teraz dużą żabę i nastawny! Młody z odruchem wymiotnym znów błysawicznie odszukuje potrzebny sprzęt i podaje starszemu.
Po minucie potop ustaje, ze studzienki wychyla się cały unurzany w ściekach, ale szczęśliwy na twarzy brygadzista i mówi do młodego: widzisz, ile nauki przed tobą? ucz się, ucz pilnie! Bo inaczej całe życie będziesz tylko narzędzia podawał..." I tak codziennie... :P
Prywatnie?
Podlewanie metaxą przyniosło i przynosi same dobre efekty xD. Kmwtw - pozdro dla kumatych ;)
Pierwszy mecz w życiu to ostatni na starym stadionie X-lecia - rok 1983 Polska - Finlandia (1:1 i samobójczy gol Pawła Janasa jak dobrze pamiętam).
Pierwszy na Legii - pamiętny sezon 92/93 a ściślej wiosna 93 i 18 kolejka Legia - ŁKS (2:0). Potem pikiety pod PZPN i na Żwirki i Wigury, itd.
Ostatnimi czasy niezapomniana grupa Polska Husaria oraz akcja "Nie bądź łosiem, nie trąb!"
Zawodowo - branża fiskalna (m.in. urządzenia i systemy fiskalne) a także www.centrumpilkarskie.pl (http://www.centrumpilkarskie.pl)
A ja od września 1982 - Mecz z Widzewem zakończony wynikiem 4:2 dla NAS po golach Załężnego, Turowskiego i Buncola x2 :D
Mój debiut to 1999 rok i mecz z Udinese 1-1. Dla nas bramkę strzelił Czereś. Obecnie kibic z pewnego oddalenia ;-)
A ja od września 1982 - Mecz z Widzewem zakończony wynikiem 4:2 dla NAS po golach Załężnego, Turowskiego i Buncola x2 :D
no to zaczęliśmy od tego samego meczu (przynajmniej ten pamiętam) :D
A ja debiutowałem jakoś w połowie lat 80-tych jako mały szkrab zabrany na mecz przez wujka :-) Pamiętam, że był to mecz z GKS-em a w Legii grał wtedy Dziekanowski :-)
Mój debiut to mecz Legia - Wisła 1:1 w 1993, z bratem starszym :)
Na starym forum byłem głównie biernym czytaczem i na tym też tak pewnie będzie. Pomimo to bardzo lubiłem bywać na parsimonach i dobre dwa miesiące z przyzwyczajenia klikałem na stary link :)
O sobie?
Pierwszy mecz na Łazienkowskiej zaliczyłem 18 czerwca 1994 (2-0 ŁKS Łódź w finale Pucharu Polski) potem el. Ligi Mistrzów z Hajdukiem Split (0:1), ale pomimo to, że dość młodo zacząłem, niestety na dłużej zagościłem na stadionie Legii dopiero w latach 2000-2003 gdzie byłem na większości meczów zaliczając po drodze wszystkie trybuny. Z powodu przeprowadzki do domu jednorodzinnego i w związku z tym rozpoczęcia posiadania C+ oraz perturbacji na trybunach przestałem chodzić na mecze w ogóle.
Choć mam lekko ponad sto wizyt na meczach Legii to nie zaliczyłem żadnego wyjazdu choć kilkukrotnie mało brakowało (nie liczę meczów Legii w moim mieście Legionowie). Cały czas kibicuję tylko Legii, ale mogę powiedzieć, że bliżej mi dzisiaj do sympatyka (piknika, popkorna ;) ) niż zagorzałego fana. Na nowym stadionie mam zamiar już powrócić jako kibic pełną gębą.
Piszę tak trochę więcej, gdyż pomimo iż znam tu parę osób osobiście to raczej nikt mnie nie pamięta ;)
Pozdrawiam i pewnie milknę
FreshMeat
Znamy się mało ... prawie wcale ... więc może kilka słów o sobie ...
Urodziłem się w listopadzie ... w drugiej połowie listopada ... 23 tak konkretnie .... W Warszawie ... no to może tyle o sobie, a teraz inni ...
Aha jak już wszyscy się chwalą to pierwszy świadomy mecz na Legii to taki w pucharach z Dnieprem Dniepropietrowsk ponad 20 lat temu. Zdaje mi się że 0:0 było, ale pamięć już nie ta i nie chce mi się sprawdzać więc głowy nie daję :p
Niektórzy mnie znają niektórzy nie :)
Pierwszy mecz? mmm chyba z Siarka Tarnobrzeg ale z racji młodego wieku(nadal) nie pamiętam tego... . Jedynie Zwierzak* mógłby tutaj coś więcej na ten temat powiedzieć;)
Pozdrawiam:)
MitchellHill
20-01-10, 08:26
What's up everyone? My name is Mitchell. I'm from Vancouver. I'm new to the forum and just wanted to say hi.. I hope I posted this in the right section.
Witam,
Urodziłem się pod koniec czerwca w Warszawie. Kilkadzieści lat temu :).
Pierwszy raz pojawiłem się na stadionie X-lecia na meczu Polska-Finlandia 1:1.
Pierwszy na Legii, jakoś w połowie lat 80 mecz z GKS-em Katowice. Wyniku nie pamiętam niestety.
Zawodowo zajmuje się informatyką (sieci)
Pozdrawiam
picekdesign
08-12-10, 18:07
Czołem!
Wiem, że są święta prawie, więc powinienem mieć dla Was jakieś prezenty, ale póki co chciałbym się przedstawić ;-)
Jestem Piotr. Moim głównym zainteresowaniem jest psychologia i ludzki umysł, ale także posłucham dobrej muzyki, posiedzę w moim samochodzie (może dziwny jestem, ale stranie to lubię) czy pooglądam moje pływające rybki w akwarium (potrafię tak siedzieć godzinami i patrzyć na nie).
Zarejestrowałem się na to forum, gdyż przeglądając konkurencyjne to jest najbardziej kompetentne i sympatyczne, więc pewnie tutaj posiedzę i czasem popiszę.
Pozdrowienia z Krakowa!
Piotr
misterherbata
17-12-10, 10:07
Witam wszystkich!
Urodziłem się w Warszawie, obecnie mieszkam w Poznaniu :D.
Jeste Michał, interesuje się telefonią komórkową i nowymi technologiami. Trochę też programuje. Kiedyś trenowałem piłkę nożną, niestety nigdy nie przeszedlem na zawodostwo. Kibicem jestem od urodzenia. Pozdrawiam :D.
jazinzbazin
17-12-10, 13:28
Witam
Jestem z okolic Warszawy, a fanem Legii od bardzo dawna. Forum polecił mi znajomy i tak tutaj się znalazłem :)
Witam! jestem Roman i jestem fanem Legii od bardzo dawna!!! Legia, Legia Mistrzem Jest!!
Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam nadzieję że "zadomowię" się tutaj na dłużej :)
pszczolka2004
23-12-10, 20:46
Czeeeść jestem nowym użytkownikiem tego forum mam nadzieję że uda mi się tu dłużej zabawić i powymieniać się doświadczeniem i wrażeniami ze stałymi bywalcami. Kibicem jestem od niedawna i chciałabym się wdrożyć w tajemnice które do tej pory mnie omijały:)
Pozdrawiam Kasia