PDA

Zobacz pełną wersję : Kijek, śpisz?

Bolek
25-01-10, 21:31
Czy czegoś nie doczytałem na forum? ;-) Bo nie wierzę, że mogłeś przegapić taką oto wypowiedź Bąka:

http://legia.com.pl/pl/27660,Bak_Wzialbym_Kassenu_z_miejsca.html

P.S. Wolaku, sprawdź priva

Kijek
25-01-10, 23:39
Czy czegoś nie doczytałem na forum? ;-) Bo nie wierzę, że mogłeś przegapić taką oto wypowiedź Bąka:

Nie, w piłkie grałem :eek: :eek: :D

Ale Bolek, ja sie bede bardzo cieszyl jak wypala te "transfery".
Tak jak napisal bodajze Emer, pytanie ile w tym zasługi Trzeciaka.

A tak serio - co osiagniemy budujac druzyne z samych piłkarzy za darmo? Moze w koncu maja odwage i jajca te panienki (Miklas Trzeciak Urban) aby powiedziec ze pierdolenie o LM, Pucharach to byly ich brednie i "pierwsze jest stadion, walka z kibolami i takie cos".

mort
25-01-10, 23:46

P.S. Wolaku, sprawdź priva

e tam - tu lepszy news :)

Z kolei w trakcie meczu, w sektorze gości grupka kibiców postanowiła pokazać swoją nienawiść do właściciela klubu, Malcolma Glazera. Rozwinęli oni transparent „Zdychaj, zdychaj, Glazer!”, co w angielskich mediach spotkało się ze... zrozumieniem. Podczas gdy w naszym kraju najpewniej wdeptano by ich w ziemię, nawet tabloid „Daily Mail” pisze o tym jako o „zajęciu stanowiska” i „proteście”.

no to jak - chce ITI tej Anglii na trybunach czy nie? :)

Bolek
26-01-10, 07:48

A tak serio - co osiagniemy budujac druzyne z samych piłkarzy za darmo? Moze w koncu maja odwage i jajca te panienki (Miklas Trzeciak Urban) aby powiedziec ze pierdolenie o LM, Pucharach to byly ich brednie i "pierwsze jest stadion, walka z kibolami i takie cos".

Ale mi bardziej chodziło o ostatni akapit wypowiedzi, gdzie Bąk podsumował Leszka z Mirkiem ;-)

Bolek
26-01-10, 07:50
e tam - tu lepszy news :)

no to jak - chce ITI tej Anglii na trybunach czy nie? :)

Jeśli chodzi o protest fanów MU to mnie najbardziej ciekawi jak im wyjdzie akcja ze "zmianą" barw klubowych. Trybuny Old Trafford w innych kolorach niż czerwony to będzie coś ciekawego.

Bolek
26-01-10, 08:09

A jeszcze merytorycznie ;-) do Twojej wypowiedzi. IMO zbudowanie drużyny w sposób o jakim piszesz jest możliwe, aczkolwiek bardzo utrudnione. Nie jest moim zdaniem możliwe zbudowanie porządnej drużyny z wolnych zawodników w sposób w jaki czyni to Legia - tzn. wiecznych testów piłkarzy przywożonych przez różnej maści menadżerów. Jeśli chcemy ściągać piłkarzy za darmo to podejdźmy do tego na poważnie - obserwujmy chłopaków, którym w ciągu następnego roku a nawet półtora kończą się kontrakty i jeżeli któryś z nich się nadaje to podpisujmy z nim kontrakt na pół roku przed końcem jego poprzedniego kontraktu (oczywiście może się zdarzyć, że jego trenerem będzie np. Tarasiewicz, ale nawet jak koleś posiedzi na ławce czy trybunach przez jedną rundę to grać w piłkę nie zapomni - pod warunkiem, że kiedykolwiek umiał). Bo prawda jest taka, że jeżeli zawodnik już jako wolny piłkarz szuka dopiero klubu to oznacza, że nikt wcześniej go nie chciał, a teraz szuka leszczy, którzy go przygarną (przy obecnym systemie skautingu, nie w Polsce naturalnie, naprawdę wartościowi zawodnicy zachowują ciągłość - kończy im się jeden kontrakt to już mają podpisany nowy, ewentualnie są z kimś dogadani, ale nie chcieli tego za wcześnie ujawniać). Zresztą, na temat "profesjonalizmu" pionu sportowego (i nie tylko) w tym klubie pisałem już wielokrotnie.

Kijek
26-01-10, 08:33
Ale mi bardziej chodziło o ostatni akapit wypowiedzi, gdzie Bąk podsumował Leszka z Mirkiem ;-)

Ale co tutaj rozkminiac, powiedział to co wielu byłych i obecnych piłkarzy Legii o nich mysli.

Kijek
26-01-10, 08:54
Ciekawe czy Gazietka nazwie ich kibolami ?
Czy przez nich w takiej wielbionej Anglii przez klawiature im to nie przejdzie.

Swoja droga ciekaw jestem na jaka skale to pojdzie i jak sie rozwinie. I czy u Nas beda z efektów wyciagniete jakieś wnioski (nie wiem jakie, to nie atak etc.).

Tak czy siak - oby im sie udało.

Against modern football !

(L)ebil
26-01-10, 09:16

Są tu, na tym forum ludzie, którzy od lat piszą o nieudolności cieciaka, mik.asa. I przez niektórych są oni postrzegani (ci forumowicze) jako nic nie wnoszący do tematu oszołomy, którym na sercu leży wszystko, ale nie dobro Legii.
cieciak i miklas nie nadaja sie do swojego zawodu ze wzgledu na to, że sa zbyt mało rozrywkowi. cieciak to znany w piłkarskiej Polsce trzęsigabel, sknera, chytrus. Nawet na wode mineralną kogoś nie zaprosi (za swoje). A menagerowie, dyr sportowi, muszą mieć mnóstwo kontaktór towarzyskich. Bo w luźnych rozmowach padają nazwiska młodych, zdolnych piłkarzy grających w róznych małych klubikach (tak schowanych, że nie trafili na nich szperacze młodzieżowych reprezentacji). Ja sam znam z dwudziestu dziadków (dawniej jak chodziłem na mecze rezerw nasłuchaem się od nich o wielu młodych, zdolnych zawodnikach z okolic w promieniu 50 km od centrum Warszawy), którzy jeżdżą po Mazowszu z meczu na mecz, zaliczając w weekendy po kilka spotkań. Do czasów przyjścia do Legii stefka, stali oni w grupie przy linii bocznej podczas meczu. I wystarczyło stanąć blisko nich, żeby wiedzieć co się dziej w Pruszkowie, Karczewiu, Otwocku, Nowym Dworze i samej Warszawie. Żaden talencik nie został pominięty. Później stefek wszystkich (niemal) wyrzucił na trybuny (korty). Niektórzy przestali w ogóle przychodzić (mając inny, nadal obfity wybór spotkań). A, czy kiedykolwiek ktoś (poza Januszem Olędzkim) korzystał z tych opowieści o talentach ? Wątpię i to mocno.

Mermi
26-01-10, 13:37

A tak serio - co osiagniemy budujac druzyne z samych piłkarzy za darmo?

Z tego co mi się obiło o uszy, to ten Ghanijczyk nie jest za free i trzeba wyłożyć za niego ok 150tys $...

Kijek
26-01-10, 14:03
Z tego co mi się obiło o uszy, to ten Ghanijczyk nie jest za free i trzeba wyłożyć za niego ok 150tys $...

Czyli prawie darmo.

Tak czy siak 150.000 $ za niego 70.000$(E?)za bramkarza... smiesznie będzie jak się okaże ze i to jest za dużo :D

Czemu kto odpowie za zawalenie sprawy z Rogerem i wtedy bycie pazernym i niesprzedanie go po Euro za 1mln E + sprawa z Mucha. ( jak to dobrze ze facet odchodzi za darmo)

Przez nieudolność naszych "włodarzy" straciliśmy 2 -3 mln Euro.
Rispekt!

mardo
26-01-10, 14:22

W sprawie Tutoricia (wiadomo, że to bicie piany menago):

Tutoriciowi bardzo zależy, żeby zostać na pewnym poziomie sportowym a taki może zagwarantować nam Legia. Ważne są też sprawy finansowe a dziś Legia może zapłacić nam najwięcej.

:D

I dalej:
Zgłosili się do mnie też działacze Steauy Bukareszt, ale w tym momencie więcej zaoferować może nam Legia. Rozmawialiśmy z kilkoma zawodnikami, którzy znają polską ligę - Radoviciem, którego znam z Partizana, Vukoviciem i Nikolą Miajloviciem, który też jest moim zawodnikiem. Wszyscy mówili, że Legia to bardzo dobry zespół i bardzo solidny pracodawca.

Ciekawe co będzie mówił jak będzie odchodził z Legii ;)